Utorak, 23 srpnja, 2024

Uhapšene tri osobe iz Mostara: Oteli Mercedes, pretukli vozača i izbacili ga ujutro sa povredama

Preporučeno

Po naredbi Općinskog suda Mostar, izvršen je pretres kuće koju su koristile osobe lišene slobode, gdje su tom prilikom pronađena sredstva koja su korištena u izvršenju predmetnih krivičnih djela, jedna automatska puška, jedan pištolj, kao i sredstva koja su pribavljena izvršenjem krivičnih djela.

U petak 31. maja 2024. godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona su na osnovu prijava i prikupljanjem operativnih saznanja, izvršili identifikaciju, lociranje i lišenje slobode počinitelja dva kaznena djela “Razbojništvo”, potvrđeno je za Bljesak.info iz MUP-a HNK.

Tom prilikom slobode su lišeni M.B. (1998.), Š.B. (2002.) ,M.B. (2006.) i H. B. (2003.), svi iz Mostara. Po naredbi Općinskog suda Mostar, izvršen je pretres kuće koju su koristile osobe lišene slobode, gdje su tom prilikom pronađena sredstva koja su korištena u izvršenju predmetnih krivičnih djela, jedna automatska puška, jedan pištolj, kao i sredstva koja su pribavljena izvršenjem krivičnih djela.

Upravo se čita:  Nema ih ni za lijeka: Građani čekaju po dva mjeseca na majstora

Navedeni predmeti su oduzeti i pohranjeni u Sektoru kriminalističke policije. Naime, u 29. maja 2024. godine u PU Mostar se obratio E. K.(1986) iz Sarajeva prijavio da se negdje na području Vrapčića kod Mostara zaustavio sa svojim privatnim motornim vozilom kako bi napravio pauzu i odmorio se od vožnje, da bi se nedugo iza toga iza njega zaustavilo drugo vozilo tamne boje nepoznate marke i iz kojeg su izašle 3 nepoznate osobe, i od kojih je jedna osoba bila naoružana pištoljem te od istog otuđili mobilni telefon marke ”Iphone”.

Upravo se čita:  Sarajevo bi moglo uvesti porez na prazne stanove

Ovom prilikom jedna od navedenih nepoznatih osoba je udarcima pištoljem nanijelo tjelesne povrede oštećenom nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu.

U petak 31. maja 2024. godine G. H. (1992.) iz Ljubuškog prijavio je, da su mu tokom noći 30/31.05.2024. godine u mjestu Zaton (Mostar) uz magistralni put M17 tri nepoznate osobe uz prijetnju oružjem oteli njegovo vozilo marke Mercecdes, C klase, te istog uz upotrebu sile odveli u naselje Vrapčići gdje su ga pretukli i otuđili lične stvari, da bi ga u jutarnjim satima odvezli u mjestu Kruševo te ga izbacili iz vozila i ostavili pored puta sa teškim povredama.

Upravo se čita:  Nisu ni 24 sata prošla: Gradonačelnica Karić odlučila da ukloni "turističku atrakciju" sa Baščaršije

Sa cjelokupnim događajem je upoznat postupajući tužioc Kantonalnog tužilaštva Mostar, piše Blijesak.info.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Život na kredit: Banke od građana potražuju oko 12 milijardi maraka

Bosanci i Hercegovci bankama su dužni oko 12 milijardi maraka. Značajna cifra koju dugujemo bankama, odnosi se i na...

Još vijesti za vas