Subota, 20 srpnja, 2024

Uhapsila ga policija: Poznato ko je ubio Nusreta Destanovića i njegovo tijelo bacio u bunar?

Preporučeno

Dok se Sandžak oporavlja od šoka, oči javnosti su uprte u pravosudni sistem, očekujući pravedno suđenje i kaznu za odgovorne.

Austrijske vlasti su uhapsile Sjeničanina Seada Zečevića Ahmetovića (27), osumnjičenog za ubistvo Nusreta Destanovića (28) iz Tutina.

Uhapšen po međunarodnoj potjernici, Sead Z.A. je optužen za zločin koji je potresao ne samo Sandžak nego i cijeli Balkan, nakon što je pobjegao u Austriju odmah po izvršenju.

Tragedija se odigrala 8. februara, kada je, prema optužbama, S.Z. smrtonosno ranio Nusreta Destanovića koristeći oštar predmet. Nakon ubistva, tijelo je navodno odbačeno u napušteni bunar u selu Međugor, blizu Sjenice, gdje je pronađeno nakon dva dana intenzivne potrage, piše Sandžakdanas.

Upravo se čita:  Novorođenče “nestalo” nakon porođaja u Foči: Majka tvrdi da ga je bacila u Drinu!

Određen pritvor

Više tužilaštvo u Novom Pazaru pokrenulo je slučaj protiv S.Z., optužujući ga za teško ubistvo, što naglašava ozbiljnost zločina. Istraga je, pored glavnog osumnjičenog, obuhvatila i E.DŽ. (19) iz Sjenice i E.H. (40) iz Novog Pazara, koji se suočavaju sa optužbama za neprijavljivanje pripreme krivičnog djela i pomoć učiniocu nakon izvršenja zločina, respektivno.

Upravo se čita:  Novorođenče “nestalo” nakon porođaja u Foči: Majka tvrdi da ga je bacila u Drinu!

Sud je za sve osumnjičene odredio pritvor do 30 dana, dok se čeka dalji razvoj događaja. Ovaj slučaj je ponovo pokrenuo diskusiju o sigurnosti i pravdi u lokalnim zajednicama, stavljajući fokus na međunarodnu saradnju u borbi protiv kriminala.

Dok se Sandžak oporavlja od šoka, oči javnosti su uprte u pravosudni sistem, očekujući pravedno suđenje i kaznu za odgovorne. Slučaj je podsjetnik na važnost brze i efikasne pravosudne reakcije, kao i na neophodnost saradnje između različitih zemalja u suzbijanju transnacionalnog kriminala.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Svašta im pada na pamet: Iz BiH u Hrvatsku švercovao 38 kilograma živih rakova, pa zaradio krivičnu prijavu

Hrvatski državljanin (67) zaradio je krivičnu prijavu jer je u Hrvatsku unio oko 38 kilograma živih zaštićenih riječnih rakova...

Još vijesti za vas