Utorak, 23 travnja, 2024

Ukoliko ste stariji od 21 godinu i govorite engleski jezik, zaposlite se na kruzeru!

Preporučeno

Zainteresiranost Bosanaca i Hercegovaca za zapošljavanje na kruzerima nije nimalo opala ni nakon prošlogodišnje nesreće broda ”Costa Concordia”, potvrdila je za Agenciju FENA Helena Vehovec, direktorica slovenske konsultantske agencije RIV

kruzer

„Nesreće se dešavaju kao i s avionima. Putem naše agencije imali smo kandidate koji su baš radili na brodu “Costa Concordia”, pa su se nakon nesreće opet vratili na brod i nastavili zarađivati za život“, kazala je Vehovec.

Putem slovenske konsultantske agencije koja je u Sarajevu organizovala intervjue, prva ekipa, koju sačinjava oko 40 Bosanaca i Hercegovaca uspješno je prošla obuku i uskoro će početi raditi na poznatim svjetskim kruzerima.

Upravo se čita:  SIPA u Mostaru uhapsila Harisa Behrama, vlasnika kompanije Gold Product

„Oni će u zavisnosti od prometa na brodu mjesečno zaraditi od 1.000 do 2.000 eura. Zarada ovisi i od toga koliko ko želi raditi. Znači ako osoba napravi više prometa na brodu više će i zaraditi“, rekla je Vehovec.

Oni koji svoje znanje i vještine žele tek pokazati sve potrebne informacije o zapošljavanju na kruzeru mogu dobiti tokom prezentacije i obuke koja će biti održana 2. februara u Hotelu “Grand” u Sarajevu.

„Tražimo mlade ljude koji su stariji od 21 godinu i govore engleski jezik. Naime, američko-britanska kompanija Steiner Ltd. u saradnji s posrednikom agencijom RIV ima potrebu za velikim brojem stručnjaka u Spa Departmentu. Nudimo radna mjesta za frizere, masežere, profesionalne trenere, kozmetičare, specijaliste za manikir, kao i za doktore poput zubara i akunpunkturista. Ova radna mjesta odnose se na odjeljenja duty free shop i wellness“, precizirala je Vehovec.

Upravo se čita:  PIO/MIO zvanično objavio: Ovo je iznos minimalne penzije koja će biti isplaćivana od maja

Odziv doktora s područja regiona, kaže, da je posljednjih godina sve veći, jer je veoma teško naći dobar posao u zemljama regiona.

Također, ukoliko kandidat zadovoljava osnovne uvjete obavezno mora proći Stanier trening na akademiji u Londonu, u trajanju od dvije do 12 sedmica. Za frizere i nail tehničare Steiner trening se održava u Beogradu, a za ostale u Londonu.

Upravo se čita:  Najavljene nove padavine: U jednom dijelu BiH mogao bi pasti jedan od najvećih snjegova ove godine

Osoba koja aplicira za posao na brodu, dodaje, ima zdravstveno osiguranje za vrijeme trajanja ugovora od devet mjeseci navodeći da su i sve druge potrebne stvari besplatne poput hrane.

„Na taj način uspijevaju osigurati čistu zaradu. Do sada od poslodavaca na rad Bosanaca i Hercegovaca nije bilo pritužbi, jer su pokazali da su svjesni činjenice da nije najjednostavnije i da treba da se radi. Zato se mnogi odlučuju da nakon devet mjeseci naprave pauzu od dva, tri mjeseca i opet se vraćaju radu na brodu uz ponovno potpisivanje ugovora na devet mjeseci“, rekla je Vehovec.

(Fena)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Ako imate ove novčanice od 10, 20, 50 i 100 KM? Od naredne godine ih više nećete moći koristiti

Centralna banka Bosne i Hercegovine povlači iz opticaja novčanice konvertibilne marke apoena 10 KM, 20 KM, 50 KM i...

Još vijesti za vas