Utorak, 18 lipnja, 2024

Ukrajina demantovala da je odbila pregovore s Rusijom: Ne pristajemo na ultimatume

Preporučeno

Ukrajina je saopćila kako je spremna pregovarati sa zvaničnom Moskovom o prekidu vatre, ali da neće pristati na ultimatume.

Nakon što je Moskva plasirala informaciju da Ukrajina odbija mirovne pregovore, zvanični Kijev je demantovao tu informaciju kazavši da su imaju spremnu pregovaračku poziciju, ali da neće pristati na ultimatume.

Ukrajina je saopćila kako je spremna pregovarati sa zvaničnom Moskovom o prekidu vatre, ali da neće pristati na ultimatume.

Mihail Podoljak, savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, rekao je za Reuters da je Kijev pripremio poziciju za pregovaranje, ali da se suočavaju sa neodgovarajućim uslovima Rusije za početak razgovora.

“Agresivne akcije vojske Ruske Federacije su eskalirale. Smatramo da takve akcije pokušaj razbijanja Ukrajine da bi se Kijev primorao da prihvati neprihvatljive uslove za pregovore”, izjavio je.

Jučer je predsjednik Rusije Vladimir Putin pozvao ukrajinsku vojsku da izvršni državni udar I preuzme vlast kako bi “lakše pregovarali”.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Velike gužve na izlazu iz BiH, na ovim graničnim prijelazima se čeka najduže

Na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina i Deleuša duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz...

Još vijesti za vas