Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Ukrajina demantovala da je odbila pregovore s Rusijom: Ne pristajemo na ultimatume

Preporučeno

Ukrajina je saopćila kako je spremna pregovarati sa zvaničnom Moskovom o prekidu vatre, ali da neće pristati na ultimatume.

Nakon što je Moskva plasirala informaciju da Ukrajina odbija mirovne pregovore, zvanični Kijev je demantovao tu informaciju kazavši da su imaju spremnu pregovaračku poziciju, ali da neće pristati na ultimatume.

Ukrajina je saopćila kako je spremna pregovarati sa zvaničnom Moskovom o prekidu vatre, ali da neće pristati na ultimatume.

Upravo se čita:  Plava karta i tri koraka: Novi njemački zakon ubrzat će iseljavanje iz BiH

Mihail Podoljak, savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, rekao je za Reuters da je Kijev pripremio poziciju za pregovaranje, ali da se suočavaju sa neodgovarajućim uslovima Rusije za početak razgovora.

“Agresivne akcije vojske Ruske Federacije su eskalirale. Smatramo da takve akcije pokušaj razbijanja Ukrajine da bi se Kijev primorao da prihvati neprihvatljive uslove za pregovore”, izjavio je.

Upravo se čita:  Zemlja snova za penzionere ili ne? Ovo je najniža penzija koju možete dobiti u Njemačkoj

Jučer je predsjednik Rusije Vladimir Putin pozvao ukrajinsku vojsku da izvršni državni udar I preuzme vlast kako bi “lakše pregovarali”.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Otkrivena lokacija na kojoj je ubijena 14-godišnja djevojčica Vanja

Tijelo djevojčice Vanje G. pronađeno je u selu Brazda, blizu Skoplja. Do mjesta gdje je ubijena dolazi se makadamskim...

Možda vas zanima i ovo