Utorak, 23 travnja, 2024

Ukrala voz i udarila u stambenu zgradu (Foto)

Preporučeno

Jedna žena je povrijeđena u utorak ujutro nakon što je ukrala lokalni voz kojim je potom upravljala i zaobišla barijeru na pruzi. Nakon toga je voz udario u stambenu zgradu u blizini švedske prijestolnice Stockholma. 

Foto:AFP
Foto:AFP

Stanari zgrade su evakuirani. Žena, koja radi kao čistačica na željezničkoj stanici, jedina je povrijeđena osoba u incidentu i prebačena je helikopterom u Univerzitetsku bolnicu Karolinska, javila je švedska državna novinska agencija SAPA, prenosi DPA.

Upravo se čita:  Osim Selmanovića i Memije: Hapse se specijalci FUP-a koji su čuvali Edina Gačanina u Sarajevu, privodi se i visokopozicionirani šef policije!?

Tomas Hedenius, zvaničnik željezničke kompanije Arriva izjavio je televizijskoj stanici TV4 da je čistačica, koja je u dvadesetim godinama, ukrala voz dok je bio na depou. U njemu nije bilo putnika.

Sudar se desio u Saltsjobadenu, zadnjoj stanici lokalne lnije Slussen-Saltsjobaden. Nesreća se desila oko 2,30 sati po lokalnom vremenu i nijedan voz nije bio na toj liniji.

Upravo se čita:  Sastanak stranaka Trojke i ambasadora PIC-a: Uz međunarodni angažman postoji šansa za izlazak iz trenutne krize

voz-udar2

Komesar za javni saobraćaj u gradskom vijeću Stockholma, Christer G Wennerholm, naredio je “razmatranje sigurnosnih procedura na željeznici”.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Ako imate ove novčanice od 10, 20, 50 i 100 KM? Od naredne godine ih više nećete moći koristiti

Centralna banka Bosne i Hercegovine povlači iz opticaja novčanice konvertibilne marke apoena 10 KM, 20 KM, 50 KM i...

Još vijesti za vas