Nedjelja, 14 srpnja, 2024

Umalo se udavio: Dušan Petrović u keksu pronašao komadić metala

Preporučeno

Dušanu Petroviću protekli praznici ostaće u sjećanju po tome što se zamalo udavio parčetom metala koje je bilo u jednom biskvitu! Srećom, iako je parče metala veoma oštro, nije se povrijedio, što je, kako kaže, luda sreća.

2cokoloft“Pakovanje keksa marke ‘Čoko Loft’ (Choco Loft) kupljeno je u lokalnoj prodavnici u Resniku. Tokom praznika otvorio sam ga i krenuo da jedem. Međutim, ubrzo sam osjetio ukus metala. Prvo sam pomislio da mi je pukla plomba, ali kada sam izvadio predmet iz usta nisam mogao da vjerujem, jer mi je u rukama bilo parče metala s tri veoma oštra kraja. Samo ludom srećom se nisam ozbiljno povrijedio”, kaže Dušan Petrović iz Beograda.

On je nakon toga zapakovao keks i metalni opiljak i otišao u prodavnicu gdje je kupio proizvod. Prodavačica i vlasnica radnje su bile u šoku kada joj je pokazao šta je prethodne večeri pronašao u keksu.

“Žena je ispala maksimalno fer. Bila je u potpunom šoku. Izvinila mi se i odmah sklonila sve kese koja je imala u rafu. Nije joj bilo svejedno i ponudila mi je saradnju svake vrste, kao i pomoć prilikom obraćanja nadležnim inspekcijama. Kako se utvrdilo, keks je proizveden u Turskoj, a uvoznik je firma ‘Kronos d.o.o.’ iz Vranja. Kada sam ih pozvao, oni su bili ljubazni, ali su zatražili da im pošaljem ono što sam pronašao. Nisam to htio da uradim, jer bih izgubio jedini dokaz koji sam imao o ovom strašnom propustu. Poslije toga kontaktirao sam inspekciju i oni su mi rekli da će pokrenuti proceduru utvrđivanja okolnosti oko ovog događaja”, kaže Petrović.

Upravo se čita:  Nevrijeme u Sloveniji: Padao grad veličine jajeta

On je nakon toga kontaktirao i firmu iz Turske koja je proizvođač tog keksa. Poslao im je mejl na engleskom, ali nije dobio nikakav odgovor.

“Najsmješnije od svega je da kad odete na sajt pomenute kompanije iz Turske link vas pošalje na porno sajt. Nisam mogao da vjerujem! Takva neodgovornost mora da se kazni, ko god bio odgovoran. Keks sam jeo ja, ali je veoma lako mogao da završi u ustima dvogodišnjeg djeteta, recimo, moje rođake. Ne smijem ni da zamislim šta bi se desilo da ga je, kojim slučajem, ona stavila u usta”, kaže Petrović.

Upravo se čita:  Slučajno ili ne? Neobična situacija na javnom servisu Srbije: "Danas je obilježena godišnjica genocida u Srebrenici"

Navodi da neće odustati od insistiranja na kažnjavanju krivca za ovaj propust, kao i da će se obraćati svim mjerodavnim institucijama.
“Vjerujem da će inspekcijski organi odraditi svoj posao, zabraniti ovaj proizvod i kazniti odgovorne. Nadam se da će na mom primjeru drugi potrošači naučiti i da će u širokom luku zaobilaziti ovaj proizvod ukoliko naiđu na njega u rafovima”, ističe Petrović.

U firmi “Kronos”, koja je distributer pomenutog keksa, saopšteno je da imaju sve potrebne dozvole za uvoz i distribuciju, kao i da kupac prvo mora da dokaže da se radi o njihovom proizvodu.

Upravo se čita:  Vulin u novom izdanju: Vučić je zapravo anđeo mira, a Wesley Clark je glavni krivac za sve

“Na carini se radi uzorkovanje proizvoda koje uvozimo, kao i ostala potrebna laboratorijska istraživanja. Taj keks je dobio sve potrebne dozvole za promet i nema razloga da sumnjamo u njegov kvalitet. Ne znamo ni da li je to naš proizvod; često se dešava da drugi uvoznici prelijepe dekleraciju preko naše, pa tako dođe do zabune. Ne znamo, takođe, da li je kupljen naš proizvod, kao ni to ko stoji iza svega. Neka kupac podnese žalbu, validan fiskalni račun i parče metala, pa čemo vidjeti šta možemo da preduzemo. Otvoreni smo za saradnju sa inspekcijskim organima i želimo da se utvrdi puna odgovornost”, kažu Vranjanci.

Na potezu je, dakle, inspekcija. Inspektor koji je zadužen za ovaj slučaj je na godišnjem odmoru. Kako je najavljeno, ispitaće sve okolnosti oko keksa i pronađenog metalnog opiljka u njemu.

Izvor: Telegraf

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Oglasio se predsjedavajući Predsjedništva BiH nakon pokušaja ubistva Trumpa: Ovaj čin je apsolutno neprihvatljiv, osuđujem ga

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović osudio je pokušaj atentata na bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država i predsjedničkog kandidata...

Još vijesti za vas