Utorak, 23 travnja, 2024

Umjesto kompjutera, u paketu mu poslao uredno upakovanu cjepanicu

Preporučeno

Želim samo da obavijestim korisnike sajta Kupujem-Prodajem da sam prevaren od strane prodavca iz Bačke Topole, Saša Kostić je nadimak, tel. 0616001804. Umjesto netbuka poslao mi je cjepanicu i da također koristi nick Kosina prodavao je neki samsung galaxy i 9100. Volio bih da on pročita ovu poruku i da mu bude jasno da ću ga vrlo brzo naći i doći mu u posjetu. Kada ga budem našao neka mu bude jasno da mi tada više neće biti dužan, izlomiću ga kao konja i ovu cjepanicu ću mu olupati o glavu. Ako misli da je sakrio tragove, tu je pogriješio, pošto je ostao broj računa sa kojeg podiže novac. Ako je još neko prevaren slobodno neka mi se javi. Ovo može da se ispravi samo ako mi se danas javi i vrati moj novac. Poslije će mu biti kasno.

Upravo se čita:  Poznata srbijanska voditeljica pronađena mrtva
Izlomiću ga kao konja i ovu cjepanicu ću mu olupati o glavu
Izlomiću ga kao konja i ovu cjepanicu ću mu olupati o glavu

Ovu poruku uputio je na spomenutom internet sajtu za kupoprodaju Nenad Petrović iz Kaluđerice u Srbiji. Njemu je u subotu kurir ‘Post-ekspresa’, umjesto kompjutera koji je ranije platio, predao uredno upakovanu cjepanicu

Petrović je preko sajta “Kupujem Prodajem” u petak kupio netbuk “Acer aspire one d257″ za 11.500 dinara (oko 100 eura), koji je na tom sajtu prodavao Saša Kostić iz Bačke Topole. U subotu ujutru paket je stigao preko kurirske službe. Kako se prvo predaju pare kuriru, pa tek onda otvara paket, Nenad nije ni slutio šta ga čeka.

Kako je javio beogradski Telegraf, otvorio je kutiju, ali je u paketu, umjesto netboka, bila drvena cjepanica!

Upravo se čita:  Neobični krugovi na nebu zbunili građane: Evo o čemu se tačno radi

– Bio sam u šoku! Odmah sam otišao u Poštu da probam da vratim paket, ali su mi tamo rekli da se kurir još nije razdužio s mojim parama. Kada sam malo kasnije opet došao u Poštu, rekli su mi da oni nemaju prava da stopiraju narudžbinu i da ne mogu da mi pomognu. Nisu ništa učinili da me zaštite – priča Petrović.

Nesretni kupac nije bolje prošao ni u policiji: “Kada sam otišao da prijavim slučaj, u policiji su me pitali zašto kupujem preko interneta. Napisali su krivičnu prijavu i to je to”.
Kada je sajtu “Kupujem Prodajem” prijavio prevaru uputili su ga na formular za žalbe, ali mu nikako drugačije nisu pomogli. Osnivač ovog sajta Bojan Leković kaže da su oni samo prenosioci oglasne poruke i da ne posreduju u trgovini između korisnika.

Upravo se čita:  Preminula u porođajnoj sali: Ovo je porodilja, majka četvero djece ukopana je u svom selu, Tužilaštvo vodi istragu o smrti

– Kako bi sprečili da se prevare dešavaju vršimo edukacija posjetilaca u svakom oglasu. Ipak, ako se desi prevara vezana za oglas na našem sajtu, prevarenog korisnika upućujemo na proceduru za prijavu preko online prijave – kaže Leković za spomenuti list.

Nakon što prijavi i opiše prevaru, prevareni korisnik dobiva e-mailom objašnjenje pravne procedure, kao i tekst krivične prijave protiv NN lica i upućuje se na Tužilaštvo (za slučaj štete veće od 15.000 dinara, kada se NN lice goni po službenoj dužnosti), odnosno sud (privatna tužba, za štetu ispod 15.000 dinara), objašnjava osnivač sajta.
(Bh-index)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Ako imate ove novčanice od 10, 20, 50 i 100 KM? Od naredne godine ih više nećete moći koristiti

Centralna banka Bosne i Hercegovine povlači iz opticaja novčanice konvertibilne marke apoena 10 KM, 20 KM, 50 KM i...

Još vijesti za vas