Srijeda, 24 travnja, 2024

Umro Jacob Rothschild, član jedne od najmoćnijih svjetskih porodica

Autor:Agencije

Preporučeno

Tokom svoje karijere bio je i zamjenik predsjednika na tadašnjoj televiziji BSkyB, a bio je i predsjednik povjerenika Nacionalne galerije.

Finansijer i član bankarske porodice Rothschild, Lord Jacob Rothschild, preminuo je u 87. godini života, objavila je njegova porodica.

Britanski plemić započeo je svoju karijeru u porodičnoj banci, NM Rothschild & Sons, 1963., prije nego što je 1980. zajedno sa sir Markom Weinbergom osnovao tadašnju J Rothschild Assurance Group, sada St James’s Place.

Također je osnovao Windmill Hill Asset Management kako bi upravljao porodičnim filantropskim portfeljem.

Upravo se čita:  Bosanac u Austriji osuđen na šest mjeseci jer je prijetio službenici parkinga “šamaranjem” nakon što mu je pisala kaznu

Tokom svoje karijere bio je i zamjenik predsjednika na tadašnjoj televiziji BSkyB, a bio je i predsjednik povjerenika Nacionalne galerije.

Naš otac Jacob bio je velika prisutnost u životima mnogih ljudi, izvanredno uspješan finansijer, prvak u umjetnosti i kulturi, odani javni službenik, strastveni pristaša dobrotvornih ciljeva. U Izraelu i jevrejskoj kulturi, gorljivi ekolog i voljeni prijatelj, otac i djed. Bit će pokopan u skladu sa jevrejskim običajima na maloj porodičnojceremoniji, a kasnije će biti spomenik kako bi se proslavio njegov život – saopćila je porodica u izjavi.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Predsjedništvo BiH bez konsenzusa o prijemu Kosova u Vijeće Evrope

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine nije danas postiglo konsenzus o stavu u vezi s apliciranjem Kosova za članstvo u Vijeće...

Još vijesti za vas