Srijeda, 17 srpnja, 2024

Unuk Josipa Broza Tita pisao molbu zemljama Pokreta nesvrstanih da ne glasaju za rezoluciju o Srebrenici

Autor:Raport.ba

Preporučeno

"Meni je čast što sam mogao sad u ovoj situaciju da pošaljem molbu svim nesvrstanim zemljama da ne prihvate ovu rezoluciju o genocidu", rekao je Broz.

Unuk Josipa Broza Tita, Joška Broz, izjavio je na televiziji Pink da je pisao zemljama Pokreta nesvrstanih da ne usvoje rezoluciju o Srebrenici.

On je u emisiji koja je napravljana povodom godišnjice smrti predsjednika komunističke Jugoslavije, kazao da je ponosan što je to mogao uraditi.

“Ponosam na sve šta je napravio. Prošao je cijeli rat sa svojim borcima, poslije rata je izgradio ovu zemlju. Napravio je UN i nesvrstane, što je 2/3 čovječanstva. Meni je čast što sam mogao sad u ovoj situaciju da pošaljem molbu svim nesvrstanim zemljama da ne prihvate ovu rezoluciju o genocidu”, rekao je Broz.

Upravo se čita:  Detalji stravičnog slučaja šokirali region: Otac mu stopala i dlanove stavljao na vrele ringle, petogodišnji dječak jedva preživio mučenje

Inače, Generalna skupština UN-a trebala bi polovinom mjeseca glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici, a fokus srbijanske diplomatije jeste na zemlje Afrike i Južne Amerike, kako bi umanjili broj onih koje će glasati ‘za’.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Stan u Goraždu izgorio zbog upaljenje klime: “Šteta je ogromna”

Požar koji je u popodnevnim satima izbio u stanu u ulici Prve slavne višegradske brigade u Goraždu, uspješno je...

Još vijesti za vas