Utorak, 16 srpnja, 2024

Uoči 1. maja predah od padavina: U nekim dijelovima Bosne i Hercegovine i do 18 stepeni

Preporučeno

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i dio večerni u zapadnim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne je moguća slaba kiša.

U ponedjeljak ujutro, 22. aprila, većem dijelu Hercegovini i na sjeveru Bosne pretežno vedro, a u ostatku zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica -4; Ivan Sedlo, Sokolac 0; Bihać, Bugojno, Prijedor 2; Doboj, Livno, Sanski Most, Srebrenica 3; Banja Luka, Sarajevo, Široki Brijeg 4; Gradačac, Trebinje, Tuzla, Zenica, Zvornik 5; Bijeljina 6; Mostar 8; Neum 10; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 2 hPa je viši od normalog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i dio večerni u zapadnim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne je moguća slaba kiša. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i na jugozapadu Bosne južni i jugozapadni, a u ostalim područjima sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura zraka od 8 do 14, na jugu do 18 °C.

Upravo se čita:  Sladić upozorava: "Ljudi čuvajmo se svi"

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura zraka oko 13 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Uz djelimičnu stabilizaciju vremena i nešto povoljnije biometeorološke prilike većina populacije će, sa odmicanjem dana, biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba trebale bi se umanjiti. Nakon hladnog jutra, danju će blago otopliti i biće ipak malo ugodnije. U dijelu sjeverne Bosne opšta slika će prije podne biti lošija u odnosu na ostatak zemlje, pretežno zbog slabijih padavina. Poželjno je biti oprezniji, ne izlagati se pretjeranim aktivnostima i posvetiti pažnju primjerenom odijevanju.

Objavljena je prognoza do petka:

Upravo se čita:  Ovo je Željko iz Loznice koji će Mostarcu Adnanu donirati dio jetre

U utorak 23. 4. 2024., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima na krajnjem sjeverozapadu Bosne je moguća kiša. Poslije podne i tokom noći kiša ili lokalni pljuskovi u većini područja. Vjetar slab u Hercegovini i na jugozapadu Bosne južni i jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna na sjeverozapadu Bosne od 6 do 10, u ostatku Bosne od 12 do 18, na jugu zemlje do 21 °C.

U srijedu 24. 4. 2024., umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 8 do 14, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 16 °C.

Upravo se čita:  U Hitnu pomoć KS se javilo čak 1.400 osoba: Ovo su preporuke ljekara

U četvrtak 25. 4. 2024., umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Padavine uglavnom poslije podne i dio večeri. Vjetar slab u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeveroistočni, u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 9 do 15, na jugu zemlje do 17 °C.

U petak 26. 4. 2024., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 10 do 16 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Da li klima da radi stalno ili je s vremena na vrijeme treba isključiti? Evo šta kaže stručnjak

Da li je bolje da klima uređaj radi neprekidno ili je treba s vremena na vrijeme isključiti? Donosimo savjet...

Još vijesti za vas