Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Upornost se isplatila: Poslije 21 godine suđenja vraćen na posao

Nemojte propustiti

Radoman Munić (50) iz Čačka vraćen je poslije 21 godine suđenja na radno mjesto medicinskog tehničara u čačanskoj bolnici gdje je 1992. dobio otkaz.

sud1Njegov pravni zastupnik Milan D. Stanojević rekao je danas da je odluku Osnovnog suda u Čačku da Munić bude vraćen na posao u bolnici Zdravstvenog centra potvrdio i nadležni Apelacioni sud.

“Munićev spor je bio najduži radni spor u Srbiji”, ocijenio je advokat Stanojević.

Upravo se čita:  Vučić: Srbija spremna da unaprjeđuje partnersku saradnju sa američkom vojskom

Muniću će biti uplaćeni penzioni doprinosi za prethodnu 21 godinu, a Zdravstveni centar je dužan da isplati i sve sudske troškove, koji će, međutim, po riječima advokata, biti naplaćeni samo za posljednjih godinu dana suđenja, u iznosu od 125.000 dinara jer su zapisnici sa prethodnih suđenja – izgubljeni.

Munić je, pošto je vraćen na posao, podnio tužbu protiv Zdravstvenog centra zahtijevajući odštetu od pet miliona dinara za izgubljene plate.

Upravo se čita:  Zastršujuća ispovijest djevojke koja je pobjegla ubici iz Mladenovca: 'Okrenuo se prema meni i krenuo da nišani'

Po riječima advokata, Munić koji je u bolnici bio tehničar za održavanje medicinske opreme, dobio je otkaz 1992. godine odlukom Radničkog savjeta zbog navodno nesavjesnog obavljana posla, što nije dokazano.

Munić je tužio bolnicu odmah po uručenju otkaza, ali njegov predmet je dva puta izgubljen u sudu, bilo je i “rekonstrukcije predmeta”, a po riječima advokata, bolnica sve vrijeme trajanja sudskog spora nije dostavila kopije traženih dokumenata.
Munić je od 1992. godine, kada je ostao bez posla, bio prijavljen na birou za zapošljavanje i nikada nije dobio ponudu za posao, a izdržavao se povremenim radom.

Upravo se čita:  Došao na granicu u "mečki" skupljom od stana, kad su carinici pogledali šta ima unutra sve su mu zaplijenili: Oduzeti predmeti u vrijednosti od čak 174.000 eura

(Beta)

Pročitajte još

Izdvajamo

Meteorolozi opet objavili upozorenje za građane: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje do ponedjeljka

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana sa lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom. Jutros je u...

Možda vas zanima i ovo