Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Uposlenici UIO zbog zmije premještani u iznajmljene prostorije

Nemojte propustiti

Pretpostavlja se da su se zmije pojavile u ovom objektu upravo zbog velikog broja glodara, a u ovom trenutku nije poznato da li u objektu ima više zmija.

Uposlenici Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UIO BiH) premješteni su u drugi objekt u Banjaluci nakon što se u jednoj od službenih prostorija ove institucije otkrivena zmija.

Zmiju je primijetila jedna službenica kad je željela sjesti za svoj radni stol. Iako službenici UIO nisu sigurni o kojoj je zmiji riječ, pretpostavlja se da se radi o otrovnici. Nakon toga nastupila je panika, te je svih 25 službenika iz Grupe za prinudnu naplatu i Grupe za tarifu, vrijednost i porijeklo robe napustilo ove radne prostorije.

Upravo se čita:  'Ono od čega sam strijepio...': Meteorolog Nedim Sladić komentirao ljetnu prognozu AccuWeathera

“U prostorije Glasa u Banjaluci smješten je dio službenika UIO zaposlen u Regionalnom centru Banjaluka. Riječ je o staroj zgradi, koja bi uskoro trebala biti porušena. U proteklim godina u ovim prostorijama bio je veliki broj pacova i miševa koji su najčešće izlazili iz klima uređaja postavljenih na plafonima. Pretpostavlja se da su se zmije pojavile u ovom objektu upravo zbog velikog broja glodara, a u ovom trenutku nije poznato da li u objektu ima više zmija. Službenici UIO pozvali su nadležne službe koje bi uskoro trebale doći u prostorije Glasa i izvršiti pregled i obezbijediti sigurnost prostorija za dalji rad”, naveli su iz UIO BiH.

Upravo se čita:  U slučaju "Memić" svjedočio doktor Dizdarević: "Po prvi put sam vidio strah u Alisinim očima. Ja sam bio nervozan ali su oni više nervozni"

Podsjećamo, UIO je prema Zakonu o sistemu indirektnog oporezivanja u BiH locirana sa Sjedištem UIO u Banjaluci, te u četiri regionalna centra : Banjaluka, Sarajevo, Mostar i Tuzla.

Od 2004. godine od kada je uspostavljena UIO problem smještaja zaposlenih riješen je u regionalnim centrima Sarajevo, Mostar i Tuzla, dok do danas još uvijek nije riješen problem smještaja zaposlenih u Sjedištu UIO i u Regionalnom centru Banjaluka.

Pročitajte još

Izdvajamo

Meteorolozi opet objavili upozorenje za građane: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje do ponedjeljka

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana sa lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom. Jutros je u...

Možda vas zanima i ovo