Nedjelja, 25 veljače, 2024

Meteorolog Sladić: Pred nama je promjena vremena! Iz jednog ekstrema prelazimo u drugi… Očekuju se dosta niske temperature

Autor:N1

Preporučeno

- Iz jednog ekstrema prelazimo u drugi. Visoke temperature, kažu meteorolozi, prelaze u temperature niže od višegodišnjeg prosjeka za ovo doba godine.

Oblačno i povremeno sunčano vrijeme, početkom naredne sedmice zamijenit će niske temperature i snijeg.

Iz jednog ekstrema prelazimo u drugi. Visoke temperature, kažu meteorolozi, prelaze u temperature niže od višegodišnjeg prosjeka za ovo doba godine.

“Tokom nedjelje u poslijepodnevnim satima očekujemo snijeg u planinskim područjima, a u večernjim satima sa padom temperature zraka i u nižim područjima sjeverozapadne Bosne, dakle Bosanske Krajine, gdje očekujemo da će kiša preći u susnježicu i snijeg, potom šireći se u noći sa nedjelje na ponedjeljak prema centralnim i istočnim područjima Bosne. Očekujemo dosta niske temperature vazduha koje u nizinama idu i do -10, i to naročito kada izvedri sredinom sedmice, na planinama i ispod -15”, pojasnio je za N1 meteorolog Nedim Sladić.

Upravo se čita:  Danas "udara" prvo džemre: Evo šta to zapravo znači

Zimska idila nadomak je ruke. Manji snježni pokrivač obradovaće one kojima snijeg nedostaje.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Hadžifejzović šokirao gledaoce: ‘Ja vam odoh živjeti na Zapad. Svi idu pa idem i ja…’

Novinar i urednik Face TV Senad Hadžifejzović imao je sinoć zagonetnu odjavu Centralnog dnevnika. Naime, Hadžifejzović je najavio da...

Još vijesti za vas