Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Upozorenje vozačima: Usporeno se saobraća u centralnim, zapadnim i jugozapadnim krajevima BiH

Preporučeno

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Nove snježne padavine, koje su tokom noći zahvatile centralne, zapadne i jugozapadne krajeve Bosne i Hercegovine, usporio je saobraćaj zbog snijega na kolovozu.

Posebno je otežano na dionicama preko prevoja. Na dionici Priluka-Glamoč-Mliništa jak vjetar dodatno otežava saobraćanje. Zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Upravo se čita:  Poslodavci još uvijek plate dijele u kovertama a radnici šute

Putne službe su na terenu, tako da u vrijeme čišćenja, posebno na dionicama preko prevoja, može doći do kraćih obustava za teretna vozila. Savjetuje se maksimalno oprezna vožnja.

Na magistralnom putu Livno-Šuica upozorava se na česte izlaske divljih konja na kolovoz.

Zbog učestalih odrona izdvajaju se putevi: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Upravo se čita:  Hotelijeri najavili iznimno uspješnu nadolazeću ljetnu sezonu u Neumu

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na GP Izačić, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Majka šokirala na sudu, prikazali slike izgladnjelog sina (12)

Na trodnevnom suđenju, koje je danas počelo pred regionalnim sudom u Kremsu, u Austriji, majka koja je zlostavljala 12-godišnjeg...

Još vijesti za vas