Ponedjeljak, 22 travnja, 2024

Uskoro iz Sarajeva letovi za još dva grada

Preporučeno

– Ovo je rezultat našeg kontinuiranog rada na povezivanju Sarajeva sa što većim brojem destinacija

Kao rezultat zajedničkih aktivnosti Međunarodnog aerodroma Sarajevo sa partnerima iz turističkog sektora i crnogorskog avioprijevoznika Air Montenegro uspješno su okončani pregovori vezano za uspostavljanje direktnih aviolinija između Sarajeva i Tirane, te Podgorice i Sarajeva.

Letovi na ove dvije destinacije obavljat će se u sklopu ljetnog reda letenja od 19. juna do 18. septembra. Charter letovi za Tiranu obavljat će se svakog ponedjeljka sa polijetanjem iz Sarajeva u 09:40 sati po lokalnom vremenu, a redovni letovi za Podgoricu planirani su također ponedjeljkom u 12.40 sati po lokalnom vremenu, saopćeno je iz Sarajevskog aerodroma.

Upravo se čita:  Let iz Mostara za Beograd trajat će 50 minuta, povratna karta 203 KM

Uspostava novih linija upravo je rezulatat našeg proaktivnog pristupa, kao i činjenice da Aerodrom Sarajevo ima ključnu ulogu kada je u pitanju značajniji razvoj turizma i unapređenje zračne povezanosti BiH u smislu povezivanju i umrežavanja glavnog grada Bosne i Hercegovine sa ostatkom svijeta.

– Ovo je rezultat našeg kontinuiranog rada na povezivanju Sarajeva sa što većim brojem destinacija, tako da naši korisnoci u narednom periodu mogu očekivati dolazak novih aviokompanija i otvaranje novih atraktivnih destinacija o čemu će javnost biti blagovremeno informisana – navodi se u saopćenju.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ne pamtimo ovako tešku situaciju”: U RS-u otpušteno 300 radnika iz industrije, zatvaraju se i firme

Industrija tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj u velikom je problemu. Smanjena je potražnja, ali i proizvodnja. Sve...

Još vijesti za vas