Srijeda, 17 travnja, 2024

Usvojen Nacrt i Zaključak izbornog zakona RS

Preporučeno

Zastupnici su usvojili i Zaključak u vezi Nacrta izbornog zakona RS. Za zaključak je glasalo 46 zastupnika, protiv nije bilo, a suzdržanih je bilo sedam.

Zastupnici Narodne skupštine RS usvojili su Nacrt i Zaključak izbornog zakona RS duboko iza ponoći.

Nakon usvajanja Nacrta izbornog zakona, sada će trebati proći brojne procedure jer je sada potrebno da se provede javna rasprava i brojne druge procedure, kako bi Nacrt došao u formi Prijedloga na sjednicu NSRS-a.

Zastupnici su usvojili i Zaključak u vezi Nacrta izbornog zakona RS. Za zaključak je glasalo 46 zastupnika, protiv nije bilo, a suzdržanih je bilo sedam.

Upravo se čita:  Upaljen narandžasti meteoalarm za veći dio BiH

Ovo su zaključci:

1. Narodna skupština RS odlučila je da se Nacrt izbornog zakona RS uputi na javnu raspravu, jer se navedenim nacrtom zakona uređuju pitanja koja su od posebnog značaja za građane i o kojima je neophodno da se konsultuju organi, organizacije, naučne i stručne institucije i zainteresovani građani.

2. Nacrt zakona objavljen je na internet stranici Narodne skupštine RS.

Upravo se čita:  FUP "češljao" i hapsio u bh. gradu: Uhapšene dvije osobe zbog prevare "teške" više od 200.000 KM

3. Јavna rasprava biće sprovedena u roku od 15 dana.

4. Za organizovanje i sprovođenje javne rasprave zadužuje se Ministarstvo uprave i lokalne samouprave, koje se istovremeno obavezuje da dostavi Narodnoj skupštini, uz prijedlog zakona, izvještaj o rezultatima javne rasprave sa mišljenjima i prijedlozima iznesenim u istoj.

5. Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja, a objaviće se u Službenom glasniku RS, jednim dnevnim novinama i na internet stranici Narodne skupštine RS.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Na GP Brod spašena petogodišnja djevojčica, bila je žrtva međunarodne trgovine ljudima

Tužilac iz Odsjeka za krijumčarenje ljudi i trgovinu ljudima Tužilaštva BiH koordinirao je aktivnosti u saradnji sa Službom za...

Još vijesti za vas