Srijeda, 17 srpnja, 2024

Usvojena historijska odluka: Sjajne vijesti za porodice s troje ili više djece

Preporučeno

Ovom Odlukom Općinskog Vijeća, Općina Centar kao lokalna zajednica ukazat će do sada najveću podršku od svih lokalnih zajednica u BiH.

Nakon Općine Novi Grad Sarajevo, i Općina Centar Sarajevo na inicijativu “Porodica tri plus” usvaja Odluku s mnogo većim novčanim iznosom.

Odlukom Općinskog vijeća Općine Centar od sada sve porodice s troje ili više djece uživat će mjesečnu novčanu naknadu.

Naknada će iznositi mjesečno 45 KM po djetetu, a trajanje naknade je do navršene 18. godine, odnosno do 27. godine tokom redovnog studiranja, saopćeno je uz “Porodica tri plus”.

Upravo se čita:  Uhapšen bahati Bosanac iz Amerike jer se oglušio naređenju policijskog službenika
Foto: Porodica tri plus

To će godišnje iznositi: Za troje djece – 1.500 KM, za četvero djece – 2.000KM, za petero – 2.500KM, itd.

Ovom Odlukom Općinskog Vijeća, Općina Centar kao lokalna zajednica ukazat će do sada najveću podršku od svih lokalnih zajednica u BiH.

“Obradovani smo usvajanjem naše inicijative, jer sada ovaj pozitivan primjer kao Udruženje možemo širiti na sve općine u FBiH da usvoje ovu pronatalitetnu mjeru.

Upravo se čita:  Ministar nema dobre vijesti za penzionere: Delić se trudio odgovoriti zbog čega ne može povećati penzije

Čestitamo porodicama i neka uživaju u roditeljstvu i podizanju svojih velikih porodica”, saopćili su iz inicijative “Porodica tri plus”.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Završeno probijanje najdužeg tunela: “Od Sarajeva do Save 2026. godine potpuno spojen koridor Vc”

Povodom završetka probijanja tunela Golubinja trenutno najdužeg cestovnog tunela koji se gradi u BiH u sklopu dionice autoceste na...

Još vijesti za vas