Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Utvrđeno kako je došlo do stravične nesreće u kojoj su poginule tri osobe

Preporučeno

Tijela smrtno stradalih su vozilom KJKP “Pokop” prevezena u prosekturu Bare, gdje će se, prema naredbi tužioca, obaviti obdukcija.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo saopćeno je da je u nastavku istrage o stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Zoviku kod Hadžića u kojoj su smrtno stradale dvije žene i beba, naređena obdukciju nastradalih kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Portparol Tužilaštva KS Azra Bavčić naglasila je da se čekaju nalazi vještaka saobraćajne i mašinske struke, koji bi se trebali izjasniti o uzrocima ove stavične nesreće.

Kako nezvanično saznaje Dnevni avaz, pripadnici Jedinice za saobraćaj MUP-a Kantona Sarajevo utvrdili su na licu mjesta da je automobil u kojem su nastradale žene i beba, prešao u suprotnu saobraćajnu traku te je tom prilikom došlo do direktnog čeonog sudara s kamionom. Vještačenjem će biti utvrđeno usljed čega se automobil našao na suprotnoj strani.

U stravičnoj nesreći u automobilu Peugeot 307 poginule su mlada majka Adna D. (21), njena četveromjesečna beba te njena majka Senada S. (57), svi iz Hadžića.

Tijela smrtno stradalih su vozilom KJKP “Pokop” prevezena u prosekturu Bare, gdje će se, prema naredbi tužioca, obaviti obdukcija.

Uviđaj su na mjestu događaja obavili tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke. Službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju dokumentirati navedene saobraćajne nezgode.

Preporučeni sadržaj

Izdvajamo

Izdvajamo

Rezolucija o Srebrenici usvojena u Generalnoj skupštini UN-a

Na današnjoj sjednici Generalne skupštine UN-a usvojena je rezolucija o genocidu u Srebrenici. 84 države su glasale za, 19 protiv a 68...

Još vijesti za vas