Petak, 12 travnja, 2024

Uvedite direktan izbor predsjednika i potpredsjednika FBiH, napravili ste ‘surogat’ u kojem su neki ipak ‘jednakiji’!

Autor:Fena

Preporučeno

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentane skupštine Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović pozvao je visokog predstavnika Christiana Schmidta i ključne ambasade u BiH da razmotre donošenje odluke koja će onemogućiti da bilo koja politička stranka bude nezaobilazan faktor.

– To znači da se izmjenama Ustava FBiH ili BiH izvrši transfer političke moći prema nekoj etničkoj grupi u BiH, što dovodi do destabilizacije, bilo to u formiranju vlasti ili u funkcionisanju BiH. To BiH danas čini taocem Hrvatske i HDZ-a – istakao je.

Upravo se čita:  Bećirović poručuje da se “ne igra vatrom”: Glavni problem BiH nije Milorad Dodik

Time su, tvrdi on, Amerika i EU potrošile skoro 30 godina da bi od BiH napravile “surogat” u kojem su neki ipak “jednakiji”.

– Koliko puta smo čuli da je HDZ nezaobilazan faktor u formiranju vlasti i funkcionisanju BiH? Ili SNSD ili SDA?! Bezbroj, posebno nakon nametanja ustavnih promijena 2. oktobra nakon što je tim nametanjima izgirano povjerenje u izborni proces i demokratiju u BiH, a gotovo sigurno i položen kamen temeljac za ukidanje institucije visokog predstavnika i OHR-a – kazao je.

Upravo se čita:  SNSD traži sjednicu Predstavničkog doma BiH o Schmidtovim odlukama

To je do sada, dodao je Mehmedović, po pravilu bio dio usluge velikodržavnim projektima.

– U tom konceptu u kojem je jedna ili više stranaka u ovom ili onom formatu “nezaobilazan faktor”, izvršena je pravna destrukcija BiH i uveden koncept komunističke partije i jednopartijskog etničkog sistema, a znamo kome to danas najviše odgovara i u čiju dugoročnu korist radi – istakao je Mehmedović u saopćenju.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nove cijene goriva zatražilo 200 pumpi u BiH

Kao što smo i najavili prije nekoliko dana, rast cijena nafte na svjetskom tržištu pokrenuo je val poskupljenja goriva...

Još vijesti za vas