Subota, 20 srpnja, 2024

Uveo avans od 10.000 KM: Državljanin BiH ugovorio posao, pa nestao

Preporučeno

Kada su radovi trebali započeti 8. aprila, nije se pojavio nijedan radnik, a navodni vlasnik firme prestao je odgovarati na sve pozive.

59-godišnji Nizozemac, stanovnik austrijskog Špitala, podnio je prijavu protiv 30-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine zbog prevare u vezi s ugovorenim poslom popravke krova.

Prema medijima, bosanski državljanin, koji je također rezident istočnog Tirola, sklopio je posao za popravak krova u ime firme koju je navodno vodio.

On je primio depozit u iznosu nekoliko hiljada eura i proslijedio narudžbu potrebnog materijala jednoj firmi iz Graca.

Upravo se čita:  Vozač kamiona iz BiH učestvovao u jezivoj nesreći u Austriji: Nakon sudara buknuo požar, jedna osoba poginula

Međutim, kada su radovi trebali započeti 8. aprila, nije se pojavio nijedan radnik, a navodni vlasnik firme prestao je odgovarati na sve pozive.

Austrijska policija pretpostavlja da je državljanin BiH pobjegao u inozemstvo, gdje je također preprodao materijal. Nizozemac tvrdi da je prevaren za više od 10.000 eura.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Svašta im pada na pamet: Iz BiH u Hrvatsku švercovao 38 kilograma živih rakova, pa zaradio krivičnu prijavu

Hrvatski državljanin (67) zaradio je krivičnu prijavu jer je u Hrvatsku unio oko 38 kilograma živih zaštićenih riječnih rakova...

Još vijesti za vas