Srijeda, 28 veljače, 2024

Uvoznik pokušao “zamaskirati” uvoz falsifikata poznatih svjetskih brendova patika, oduzete su

Preporučeno

Posebno je zanimljivo, a može se vidjeti u videu u prilogu, kako je uvoznik pokušao „zamaskirati“ uvoz falsifikata poznatih svjetskih brendova patika.

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskoj ispostavi Gradiška privremeno su oduzeli veću količinu falsifikovanih patika, čija se vrijednost procjenjuje na iznos od 1.757.400 KM.

Posebno je zanimljivo, a može se vidjeti u videu u prilogu, kako je uvoznik pokušao „zamaskirati“ uvoz falsifikata poznatih svjetskih brendova patika.

“Detaljnim pregledom pošiljke koja je bila prijavljena za uvozno carinjenje u Carinskoj ispostavi Gradiška pronađena je veća količina robe za koju se opravdano sumnja da se istom povređuju žigovi poznatih svjetskih robnih marki. Zbog toga je privremeno zadržano 11.716 pari patika koje na sebi nose žigove Nike i Puma, a čija se vrijednost na tržištu procjenjuje na iznos od 1.757.400 KM. Sporna roba je zadržana zbog osnovane sumnje da je istom učinjena povreda prava intelektualne svojine, a o čemu su se izjasnili zastupnici nosilaca pomenutih međunarodno registrovanih žigova. Carinski organi će preduzeti daljnje službene radnje u skladu sa Odlukom o provođenju carinskih mjera za zaštitu prava nosioca žiga”, navodi se u saopćenju UIO.

Upravo se čita:  Kiša uzrokovala poplave u BiH, najavljena promjena vremena

Prilikom preduzimanja mjera iz svoje nadležnosti od strane ovlaštenih službenih lica UIO korištena je specijalizovana oprema, donirana od strane Ambasade SAD-a u BiH, putem Programa EXBS, kao i od strane UNDP/UNODC-a.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon što je napustila OBN televiziju: Evo u koju TV kuću je prešla Maja Munda

Jedna od omiljenih TV voditeljica u BiH Maja Munda iznenadila je javnost s viješću kada je nakon 17 godina...

Još vijesti za vas