Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024

Užas kod Bjelovara: Majku ostavila u kući nedostojnoj života i još joj naplaćivala

Preporučeno

Kada se konačno doznalo za tešku sudbinu ove starice smještena je u udomiteljsku porodicu, dok će kćer završila pod kaznenim postupkom.

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru potvrdilo je da je podiglo optužnicu protiv 55-godišnjakinje koja je svoju vremešnu majku ostavila u teškom položaju.

Riječ je o kaznenom djelu za koje Kazneni zakon RH predviđa do tri godine zatvora, a kažnjava se ona osoba koja krši obiteljske obveze i ostavi nekog sebi bližnjeg koji se ne može sam o sebi skrbiti u teškom položaju.

Upravo se čita:  Vozača Volva carinici pitali ima li šta prijaviti, on rekao da 'nema ništa': Nakon što su otvorili gepek imali su šta vidjeti!

U ovom slučaju radilo se o majci i kćeri. Kćerka je mjesecima, kako stoji u optužnici, ostavljala majku bez adekvatne skrbi. Trajalo je to od travnja do srpnja 2022. godine.

Vremešna majka bila je bolesna i slabo pokretna te se nije mogla brinuti sama za sebe. Unatoč tome kćer ju je ostavila da živi u kući koja nije bila primjerena za život osobe njezine dobi, niti za osobu koja je bila u takvom zdravstvenom stanju. Povrh svega, tvrdi tužiteljstvo, majci je naplaćivala određene usluge budući da je znala da ova prima mirovinu od 132 eura.

Upravo se čita:  Policajci ušli u kuću u Novom Sadu u kojoj su ubijena djeca: Obistinile se crne slutnje

Kada se konačno doznalo za tešku sudbinu ove starice smještena je u udomiteljsku porodicu, dok će kćer završila pod kaznenim postupkom. Uskoro će biti izvedena pred sud te će odgovarati za kazneno djelo koje joj je optužnicom stavljeno na teret.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon teškog poraza od Želje: Hoće li Rožman ostati trener Sarajeva

Trener fudbalera Sarajeva Simon Rožman govorio je o svom statusu na klupi tima nakon poraza u gradskom derbiju od...

Još vijesti za vas