Nedjelja, 14 srpnja, 2024

Uživajte u “ljetnim danima”: Meterolozi saopštili kada će doći do pada temperature

Preporučeno

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab jugozapadni.

Danas je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 14 sati (°C): Bjelašnica 12; Sokolac 22; Ivan Sedlo 23; Livno, Trebinje 24; Široki Brijeg, Srebrenica 25; Neum 26; Banja Luka, Bijeljina, Gradačac, Sarajevo 27; Bugojno, Doboj, Drvar, Mostar, Sanski Most, Tuzla, Zvornik 28; Bihać, Prijedor, Zenica 29;

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna od 24 do 30 °C.

Upravo se čita:  Lažna bolovanja uzrokuju milionske gubitke za poslodavce u FBiH

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 12, a dnevna oko 27 °C.

Do 15. aprila prognozira se sunčano i toplo vrijeme, sa izuzetkom od 10. do 12. aprila kada se očekuje nešto više oblaka uz malu vjerovatnoću za kratkotrajne padavine i blagu promjenu temperaturnog režima u smislu nešto nižih vrijednosti.

Upravo se čita:  Dva nova "presretača" u Sarajevu, prekršaji se neće moći brisati

Potom od 13. do 15. aprila, toplo, stabilno i sunčano vrijeme, a od 16. aprila do kraja prognoznog perioda, izgledne su česte padavine, uz temperature zraka u granicama prosječnih za ovo doba godine.

Do 16. aprila, u Bosni minimalne jutarnje temperature kretaće se od 9 do 14, u Hercegovini od 11 do 16 °C, danju u Bosne i Hercegovine od 24 do 29 °C.

Upravo se čita:  Guterres: Da sjećanje na Srebrenicu ojača odlučnost da izgradimo svijet bez genocida

Od 17. aprila do kraja prognoznog perioda, očekivane temperature zraka tokom jutra kretaće se od 4 do 9 u Bosni, u Hercegovini od 7 do 12 °C, a maksimalne u Bosni do 21, u Hercegovini do 25 °C, saopšteno je iz FHMZ BiH.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

U Kiseljaku uvedene redukcije vode, neka naselja danima bez vodosnabdijevanje

Iz kiseljačkog JP “Vodovod i kanalizacija” jutros, je saopćena informacija o redukciji vodosnabdijevanja na određenim područjima. Iz ViK-a Kiseljak je...

Još vijesti za vas