Petak, 1 ožujka, 2024

Uznemirujuće: 26-godišnji novinar snimio trenutak vlastite smrti!

Preporučeno

Egipatski fotograf Ahmed Samir Assem snimao je vojnika kako sa krova jedne od zgrada u Kairu puca na demonstrante ali je oružje usmjerio i u pravcu snimatelja, nakon čega se film prekida, piše britanski dnevnik Daily Telegraph.

Asem /26/, koji je radio za egipatski dnevnik “Al-Horia Wa Al-Adala” nalazi se među 51 ubijenim nakon što su bezbjednosne snage otvorile vatru na masu koja je kampovala ispred kluba oficira Republikanske garde u Kairu, gdje se, prema navodima pojedinih medija, nalazi svrgnuti predsjednik Muhamed Morsi.

Upravo se čita:  Zemlja EU oduzimat će sve automobile s ovim registarskim pločicama

On je bio na mjestu događaja kada su pristalice političkog pokreta Muslimansko bratstvo kleknule radi molitve.

Prema izjavama prijatelja i rodbine, Assem je snimio trenutak sopstvene smrti.

Egipatska vojska saopštila je da Morsijevo svrgavanje nije puč već provođenje volje egipatskog naroda, nakon što je krajem prošle sedmice više miliona ljudi izašlo na ulice sa zahtjevom za Morsijevom ostavkom.

Upravo se čita:  Majka šokirala na sudu, prikazali slike izgladnjelog sina (12)

Međutim, kasnije su održani skupovi podrške Morsiju i protiv njega u Kairu, Aleksandriji i drugim gradovima, gdje je u sukobima poginulo najmanje 35 osoba.

(Srna)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas