Srijeda, 29 studenoga, 2023

Vasković nakon sankcija SAD-a Igoru i Gorici Dodiku: “Crna lista” je samo uvertira za ono što Miloradu tek slijedi

- Potpuno sam ravnodušan prema onom što se Dodiku dešava; Čak i prema onom što mu tek slijedi - piše novinar Slobodan Vasković u kolumni koju prenosimo u cijelosti:

Preporučeno

Svjedoci smo kako ovih mjeseci, sedmica, dana… Milorad Dodik jauče o pritiscima, kune, baca kletve, a sve zbog “Crne liste” SAD-a na kojoj su se našli on i pojedini članovi njegove porodice.

Nije im prijatno, iako tvrde da se “grohotom smiju”. Nejasno je, ako se “grohotom smiju”, zašto to Dodik predstavlja kao pritisak, a ne humoresku, to stavljanje na “Crnu Listu”.

“Zaboravio” je Dodik kada je on naredio pisanje Crnih knjiga za sve one koji su se na bilo koji način zamjerili njemu i SNSD-u. Bilo je to na skupu SNSD-a, održanom 30. oktobra 2016, pod nazivom “Pobjednički skup SNSD a na lokalnim izborima 2016, sa stranačkim rukovodstvom 30.10. 2016. godine”, piše na svom blogu Slobodan Vasković.

Upravo se čita:  Vulić najavila inicijativu za smjenu Heleza i poručila "Trojki" da su se mnogo prevarili i zaigrali

Danas, kako dalje navodi Vasković, brojni pripadnici tog skupa vrlo intenzivno saosjećaju sa Dodikom&Dodikom&Dodikom, ali tada, kada je Dodik naredio pisanje “Crne knjige”, niko od njih nije rekao ni riječi kojom bi se suprotstavio tom necivilizovanom naređenju za progon neistomišljenika.

Koliko je samo porodica, pojedinaca, uništeno od tada do danas, o tome niko ne govori. Niti govore Dodikovi poltroni o tome kako su satrali RS, protjerali trećinu naroda. Ne govore ni o “Crnim Knjigama” koje svakodnevno dopisuju novim imenima.

Upravo se čita:  Dodik ljut na Krišto jer ministri iz RS nisu bili pozvani na sastanak sa Stoltenbergom

I nastavlja on sa uništenjem drugih, donošenjem rigidnih, bolesnih zakona, što su, valjda, “tradicionalne vrijednosti” njegove porodice.

Potpuno sam ravnodušan prema onom što se Dodiku dešava; Čak i prema onom što mu tek slijedi, a “Crne Liste” su za te događaje samo uvertira, zaključio je Vasković na svom blogu gdje je objavio i videosnimak Dodikovog govora u kojem je najavio svoju, odnosno SNSD-ovu Crnu knjigu.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Evropska komisija objavila kartu na kojoj se BiH “crveni”: “Ovo je oštro upozorenje”

Evropska komisija na društvenim je mrežama objavila kartu kojom želi upozoriti na klimatske promjene, a na njoj se posebno...

Možda vas zanima i ovo