Subota, 9 prosinca, 2023

Vatrogasci uspjeli lokalizovati požar na pijaci Kavdrant, pričinjena ogromna materijalna šteta

Autor:Patria

Direktor KJKP Tržnice-Pijace Jasmin Terović koje upravlja ovom pijacom, kazao je za medije da je požar zahvatio dio gdje se prodaju plinske boce.

Preporučeno

Više vatrogasnih ekipa PVB Sarajevo izborilo se sa vatrenom stihijom koja je zahvatila boksove pijace Kvadrant na Otoci. Nakon što su uspjeli lokalizovati požar, pristupilo se raščišćavanju boksova. U požaru je nastupila velika materijalna šteta.

Šteta je nastala i na obližnjim objektima uz samu pijacu, a od toplote su popucala stakla.
Požar je izbio oko 13 sati, a srećom nema prijava o povrijeđenim ili stradalim licima. Neposredno uz pijacu je i hotel sa čijeg krova se također gasila vatra.

Upravo se čita:  Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Direktor KJKP Tržnice-Pijace Jasmin Terović koje upravlja ovom pijacom, kazao je za medije da je požar zahvatio dio gdje se prodaju plinske boce.

Saobraćaj je bio obustavljen tokom akcije vatrogasaca. Na licu mjesta su brojni prodavači koji su posmatrali kako u plamenu nestaje roba i ono što su stvarali proteklih godina.

Brojni vlasnici boksova ostali su bez igdje ičega. Zbog vjetra i kiše požar se brzo proširio na ostale boksove u kojima je većinom plastika, tekstil odnosno lahko zapaljivi materijali.

Upravo se čita:  Oduzet automobil muškarcu (29) iz Hadžića: Imao više od 75.000 KM neplaćenih kazni, vozio bez dozvole

Inače, ovo zemljište ranije je kupila privatna firma, a u toku je i sudski spor. Vlasnik zemljišta je firma Obnova i gradnja Sarajevo.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar objavio detaljne informacije: “Na javni poziv za EU pomoć imali smo i prijave mrtvih ljudi, žao mi je što nema dovoljno novca”

Na javni poziv za EU pomoć prijavilo se više od 216.360 domaćinstava u kojima živi 429.066 pojedinaca, a prema...

Možda vas zanima i ovo