Srijeda, 22 svibnja, 2024

Vatrogasci uspjeli lokalizovati požar na pijaci Kavdrant, pričinjena ogromna materijalna šteta

Autor:Patria

Preporučeno

Direktor KJKP Tržnice-Pijace Jasmin Terović koje upravlja ovom pijacom, kazao je za medije da je požar zahvatio dio gdje se prodaju plinske boce.

Više vatrogasnih ekipa PVB Sarajevo izborilo se sa vatrenom stihijom koja je zahvatila boksove pijace Kvadrant na Otoci. Nakon što su uspjeli lokalizovati požar, pristupilo se raščišćavanju boksova. U požaru je nastupila velika materijalna šteta.

Šteta je nastala i na obližnjim objektima uz samu pijacu, a od toplote su popucala stakla.
Požar je izbio oko 13 sati, a srećom nema prijava o povrijeđenim ili stradalim licima. Neposredno uz pijacu je i hotel sa čijeg krova se također gasila vatra.

Upravo se čita:  Predsjedavajući Bećirović ponovo ide u New York da lobira za rezoluciju o Srebrenici

Direktor KJKP Tržnice-Pijace Jasmin Terović koje upravlja ovom pijacom, kazao je za medije da je požar zahvatio dio gdje se prodaju plinske boce.

Saobraćaj je bio obustavljen tokom akcije vatrogasaca. Na licu mjesta su brojni prodavači koji su posmatrali kako u plamenu nestaje roba i ono što su stvarali proteklih godina.

Brojni vlasnici boksova ostali su bez igdje ičega. Zbog vjetra i kiše požar se brzo proširio na ostale boksove u kojima je većinom plastika, tekstil odnosno lahko zapaljivi materijali.

Upravo se čita:  Procjene UIO BiH: Narednih godina značajan rast prihoda od poreza

Inače, ovo zemljište ranije je kupila privatna firma, a u toku je i sudski spor. Vlasnik zemljišta je firma Obnova i gradnja Sarajevo.

Izdvajamo

Izdvajamo

Prije nekoliko dana FUP spriječio još jedno samoubistvo maloljetnice: “Bojim se da nećemo biti uvijek uspješni”

Tim Federalne uprave policije za borbu protiv kompjuterskog kriminala prije dva dana spriječio je samoubistvo maloljetnice na području Tuzlanskog...

Još vijesti za vas