Utorak, 23 srpnja, 2024

Važna obavijest za sve Sarajlije koji putuju: Pokriveni troškovi hitnog medicinskog zbrinjavanja u inostranstvu

Preporučeno

Kako je istakao direktor ZZO, za ostvarivanje prava na putno osiguranje građani trebaju podnijeti zahtjev u poslovnicama ZZO KS.

S obzirom na predstojeće godišnje odmore, Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo (ZZO KS) podsjeća svoje osiguranike na prava u slučaja hitnog medicinskog zbrinjavanja u inostranstvu.

“Osiguranici mogu biti sigurni da ćemo pokriti sve troškove hitnog medicinskog zbrinjavanja. Naše usluge su dostupne i prilagođene kako bismo osigurali najbolju moguću brigu za naše korisnike, čak i kada su van granica Bosne i Hercegovine”, rekao je direktor ovog zavoda Muamer Kosovac.

Upravo se čita:  Alarmantni podaci: FBiH u manje od pola godine ostala bez skoro 2.500 stanovnika

Kako je istakao Kosovac, za ostvarivanje prava na putno osiguranje građani trebaju podnijeti zahtjev u poslovnicama ZZO KS.

“Uz zahtjev je potrebno priložiti potvrdu o ocjeni zdravstvenog stanja iz medicinske ustanove u kojoj se vodi zdravstveni karton, kao i dopunsku medicinsku dokumentaciju u slučaju hroničnih oboljenja. Pravo na putno osiguranje može se ostvariti do 30 dana u kalendarskoj godini”, kazao je direktor Kosovac.

Upravo se čita:  Krišto s Grlićem Radmanom i Pahorom u Mostaru

Zemlje sa kojima ZZO KS ima sporazum o hitnom medicinskom zbrinjavanju su: Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Slovenija, Njemačka, Austrija, Turska, Italija, Makedonija, Holandija, Belgija, Mađarska, Luksemburg i Češka Republika.

“Savjetujemo svim našim osiguranicima da pravovremeno podnesu zahtjeve za putno osiguranje kako bi bili sigurni da su pokriveni u slučaju hitnih medicinskih potreba. Naš cilj je da vam omogućimo bezbrižan i siguran odmor”, dodao je direktor Kosovac.

Upravo se čita:  Čekanje na medicinske preglede duže od godinu dana postalo je svakodnevnica za građane

Za dodatne informacije i podnošenje zahtjeva građanima se savjetuje da posjete najbližu poslovnicu ZZO KS.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Život na kredit: Banke od građana potražuju oko 12 milijardi maraka

Bosanci i Hercegovci bankama su dužni oko 12 milijardi maraka. Značajna cifra koju dugujemo bankama, odnosi se i na...

Još vijesti za vas