Subota, 20 srpnja, 2024

Važna promjena: S prelaskom na ljetno računanje vremena doći će i do promjene u tarifama električne energije

Preporučeno

Dodatne informacije kupci mogu pronaći na web stranici JP Elektroprivreda BiH

Prelaskom na ljetno računanje vremena, u nedjelju 31. marta 2024. godine, nastupit će i promjena u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova u obračunu potrošenje električne energije.

Za domaćinstva koja posjeduju dvotarifna brojila, manji dnevni tarifni stavovi primjenjivaće se radnim danima i subotom u periodima od 14 do 17 sati i od 23 do 8 sati, a nedjeljom cijeli dan.

Upravo se čita:  Slučaj koji je šokirao Sarajlije: Dijete (2) bilo na prozoru stana na 6. spratu, uhapšena majka

Za ostale kategorije kupaca JP Elektroprivreda BiH (kupci koji električnu energiju preuzimaju na 110 kV naponu, kupci koji električnu energiju preuzimaju na 35 i 10 (20) kV naponu, ostala potrošnja na 0,4 kV naponu) utrošena električna energija obračunavat će se prema manjoj tarifi (MT) radnim danima u periodu od 23 do 8 sati, a subotom i nedjeljom cijeli dan.

Upravo se čita:  Poznato kada će se klanjati dženaza tragično preminulom Adnanu

Dodatne informacije kupci mogu pronaći na web stranici JP Elektroprivreda BiH ( www.epbih.ba ), dobiti putem besplatnih brojeva telefona u svim informativnim centrima i na šalterima informacija u elektrodistributivnim dijelovima JP Elektroprivreda BiH.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Svašta im pada na pamet: Iz BiH u Hrvatsku švercovao 38 kilograma živih rakova, pa zaradio krivičnu prijavu

Hrvatski državljanin (67) zaradio je krivičnu prijavu jer je u Hrvatsku unio oko 38 kilograma živih zaštićenih riječnih rakova...

Još vijesti za vas