Srijeda, 28 veljače, 2024

Važne vijesti za bh. građane: Jeftini letovi iz BiH za popularne destinacije

Preporučeno

Neki zračni prijevoznici već su najavili nove linije za Sarajevo za sljedeću godinu, uključujući Pegasus Airlines iz Antalye

Javni poziv bio je usmjeren na zračne prijevoznike za pokretanje operacija ili uspostavu baze u Sarajevu, nudeći sredstva prijevoznicima koji uvode letove iz nepokrivenih odredišta u proteklih dvanaest mjeseci, započinju usluge prema strateški važnim odredištima, stacioniraju zrakoplov u glavnom gradu Bosne i Hercegovine ili započinju letove duže od šest sati.

Vrijednost subvencija nije javno objavljena. Rute koje se smatraju strateški važnim iz Sarajeva su Berlin, Memmingen, Malmo, Göteborg, Kopenhagen, Pariz, Basel, Amsterdam, Eindhoven, London, Brisel, Rim, Milano, Budimpešta, Prag, Barcelona, Girona, Madrid, Ženeva, Bari, Stockholm, Oslo, Dusseldorf, Atena, Tirana, Skoplje, Izmir, Antalija, Podgorica, Abu Dhabi, Varšava, bilo koja točka u Hong Kongu, Singapuru, Kini, Indoneziji, Jordanu, Japanu, Libanonu, Indiji, Izraelu i Maleziji, također kao i bilo koja druga destinacija u Sjevernoj Americi.

Upravo se čita:  Šok za putnike: Otkazani letovi iz Tuzle, šta se dešava s avionom

Ryanair i SunExpress, koji su aplicirali za subvencije, nemaju letove za sarajevsku zračnu luku, dok je Wizz Air nedavno pokrenuo subvencionirane linije iz londonskog Lutona.

Njegova podružnica u Emiratima održava sezonske operacije od Abu Dhabija do glavnog grada Bosne i Hercegovine. Neki zračni prijevoznici već su najavili nove linije za Sarajevo za sljedeću godinu, uključujući Pegasus Airlines iz Antalye i Air Arabia iz Sharjaha, s tim da je potonji obnovljen nakon gotovo dvije godine. Na temelju neizravnih prometnih tokova, Ankara je najprometnija neobslužena ruta Sarajevske zračne luke u Europi (uključujući Tursku). Slijede Amsterdam, Pariz, Bruxelles, Adana, Prag, Milano, Trabzon i Barcelona.

Upravo se čita:  Uspješna kompanija iz Cazina gradi turističko naselje na Hvaru

Kako Ljudski.ba saznaje iz pouzdanih izvora, nakon nove godine bit će poznati svi termini letova kao i konačna odluka o uspostavi nove zračne baze na sarajevskom aerodromu.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Prelazak na ljetno računanje vremena i duži dan: Evo kad se pomiču kazaljke na satu

Prelazak na ljetno računanje vremena dogodit će se krajem marta. U noći sa subote, 30. marta, na nedjelju, 31....

Još vijesti za vas