Srijeda, 28 veljače, 2024

Veći dio Sarajeva nakon više od 24 sata dobio vodu

Autor:N1

Preporučeno

“Nakon što je završen popravak kvara na glavnom potisnom cjevovodu DN 800 voda se počela puštati u sistem oko 1.30 sati, očekujemo normalizaciju vodosnabdijevanja”, naveli su iz VIK-a

Nakon 24 sata od zavrtanja vodovoda za veći dio Sarajeva, građani su jutros se probudili sa vodom u cijevima. Naime, kako su saopštili iz Vodovoda i kanalizacije Sarajevo iza ponoći popravka cjevovoda je završena, a stanovnici su vodu dobili tek u ranim jutarnim satima.

Na zvaničnim stranicama Vodovoda i kanalizacije u pet ujutru je objavljeno.

“Nakon što je završen popravak kvara na glavnom potisnom cjevovodu DN 800 voda se počela puštati u sistem oko 1.30 sati, očekujemo normalizaciju vodosnabdijevanja”, naveli su.

Upravo se čita:  Oduzeta vozila u Sarajevu: Dvojica vozača ukupno imaju dug od 71.910 KM na ime neplaćenih kazni

Čitatelji našeg portala su nam kazali da je voda u domaćinstvima došla tek oko šest ujutru.

Građani su na društvenim mrežama negodovali zbog trajanja radova.

Podsjećamo, najava radova ViK na izvorištu Bačevo je najavljena u petak kada je objavljeno da će popravka početi u nedjelju u četiri sata ujutru i trajati do večernjih sati i to za naselja Mojmilo, Dobrinja, Saraj Polje, Alipašino Polje, Čengić Vila, Otoka, Socijalno, Skenderija, Baščaršija, Buća Potok, Briješće, Vitkovac, Sokolje, Zabrđe, Boljakov Potok, Hrasno, Hrasno Brdo, Šanac, Trg Heroja, Švrakino Selo, Aneks, Grbavica, Soukbunar, Cicin Han, Bistrik, Hrid i Alifakovac.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Prelazak na ljetno računanje vremena i duži dan: Evo kad se pomiču kazaljke na satu

Prelazak na ljetno računanje vremena dogodit će se krajem marta. U noći sa subote, 30. marta, na nedjelju, 31....

Još vijesti za vas