Utorak, 23 srpnja, 2024

Velibor Pudar odgovorio kćerki Lani: Nadam se da će “odrasti” i misliti svojom glavom

Preporučeno

Moram da odgovorim na saopštenje moje kćerke, Lane Pudar - poručio je Velibor

Velibor Pudar, otac Lane Pudar reagovao je na saopštenje koje je njegova kćerka objavila u toku dana.

Naime, Lana Pudar se danas na društvenoj mreži Instagram ogradila od svog oca Velibora, koji je dan ranije davao izjave i govorio o vremenima kada je Lana vrbovana da pliva pod zastavama nekih drugih zemalja. Nakon svega, oglasio se Velibor Pudar na svom Facebook profilu.

Moram da odgovorim na saopštenje moje kćerke, Lane Pudar.

Kao prvo, u mojoj objavi o Vanji Udovičiću na fb, nigdje nisam napisao da je neko drugi odlučivao za koga će Lana plivati, osim nje same, kao i još mnogo puta poslije, kada su mnoge zemlje zvale da pliva pod njihovom zastavom. Od malih nogu je odlučila da će plivati samo za zemlju svog rođenja, zemlju svog porijekla i zemlju koju voli, za BiH. Ne znam ko je kako shvatio moju objavu koja je bila vrlo jasna.

Drugo, što se tiče kontakta između Lane i mene, istina je da se nismo vidili skoro dvije godine. Razlog je razvod braka između njene majke i mene. Problemi, u braku, su nastali još 2011. godine ali sam ostao sa porodicom da bih djeci obezbjedio sve uslove da odrastu bez ikakvih problema.

Sin Nemanja da završi fakultet a Lana da može da se bavi plivanjem. Radio sam 10 godina u Saudijskoj Arabiji a majka je odgajala djecu. Probleme koje smo trebali riješiti Lanina majka i ja, “u četiri oka”, nikada nismo riješavali jer je njena majka uvijek, kada bi se povela priča o tome, tražila zaštitu u maloljetnoj djeci i naravno da su joj bili privrženiji nego meni.

Toliko im je priča napričala, da bi zaštitila sebe a protiv mene, da je danas rezultat svega da naša djeca ne kontaktiraju nikoga od moje rodbine i prijatelja, pa ni mene. A ja, znam da sam dao sve, i dušu, da bi oni bili danas ono što jesu, da mi je savjest čista i da hodam svukuda po svijetu uzdignute glave i gledam ljude u oči. E sad ne znam da li mogu tako gledati i hodati pojedinci.

Bez obzira na sve, uvijek sam tu za svoju djecu i znam, a znaju i pojedinci, koliko sam dobrih stvari uradio za njih u ove posljednje dvije godine. Iako su punoljetni, nadam se da će, jednog dana “odrasti” i početi razmišljati svojom glavom.

Ne želim više polemisati niti pričati o ovim stvarima jer znam ko sam, šta sam i kakav sam.
Hvala novinarima što će prenijeti, i ovu, objavu kao što su do sada prenosili sve što bih objavio jer je ovo saopštenje za JAVNOST.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Život na kredit: Banke od građana potražuju oko 12 milijardi maraka

Bosanci i Hercegovci bankama su dužni oko 12 milijardi maraka. Značajna cifra koju dugujemo bankama, odnosi se i na...

Još vijesti za vas