Subota, 20 travnja, 2024

Velika tuga u BiH: Preminula Jasminka Brkan-Hrvačić, pedijatrica koja je ostavila neizbrisiv trag

Autor:Hayat.ba

Preporučeno

Do februara 2023. godine bila je direktorica J.U. Doma zdravlja Konjic, ali je, prije svega, bila ljekar, pedijatar kojem je pacijent bio na prvom mjestu.

Neopisiv gubitak koji smo doživjeli je dokaz tvrdnje da Bog prebrzo sebi uzima one najbolje među nama. Kao ljekar, pedijatar i direktorica ove ustanove bila je na usluzi svima, posebno našoj djeci. Tokom života i rada dala je nemjerljiv doprinos u zdravstvu – naveli su iz Doma zdravlja Konjic.

Rođena je 14. marta 1956. godine u Konjicu, gdje je završila osnovno i srednje obrazovanje. Studij medicine završila je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 31. oktobra 1980. godine.

Upravo se čita:  MUP RS: Danas ćemo vježbat, nema razloga za uznemirenost građana

Od 04. marta 1981.godine do 07. januara 1986. radila je u RO Domu zdavlja Konjic. Zapošljava se u Općoj bolnici Travnik, koja je odobrila specijalističko usavršavanje iz pedijatrije. Specijalistički ispit iz pedijatrije položila je 26. februara 1991. godine.

Godine 1992., napustila je Donji Vakuf na početku ratnih dešavanja i s porodicom vraća se u rodni Konjic. Od 22. juna 1992. godine stavlja se na raspolaganje i daje nesebičan doprinos u Ratnoj bolnici Konjic. Od 2009. godine do početka osnivanja Doma zdravlja bila je pomoćnica direktora za primarnu zdravstvenu zaštitu J.U. Opšte bolnice Konjic.

Upravo se čita:  Kako u prijevremenu penziju u BiH?

Aktivno je učestovovala od 2011. godine do februara 2016. u osnivanju J.U. Dom zdravlja Konjic.

Do februara 2023. godine bila je direktorica J.U. Doma zdravlja Konjic, ali je, prije svega, bila ljekar, pedijatar kojem je pacijent bio na prvom mjestu.

Bila je vijećnik Općinskog vijeća Konjic u dva mandata.

Ostavila neizbrisiv trag

J.U. Dom zdravlja Konjic i sam Konjic je izgubio izvrsnog ljekara i još boljeg čovjeka. Srčanost, nesebičnost, dobronamjernost su epiteti koji su krasili našu doktoricu. Ostavila je neizbrisiv trag kod svih onih koji su znali prepoznati dobrotu. Privilegija je bila poznavati je, privilegija da baš ona nas liječi. Koristimo se ovom prilikom da porodici izrazimo najdublje saučešće i da se zahvalimo za sve ono što je doktorica Jasminka Brkan-Hrvačić pružila ovoj ustanovi i našim pacijentima. Nek’ joj je vječni rahmet, da joj Allah, dž.š., podari najljepše mjesto u dženetu, a porodici sabur. Komemoracija za prim. dr. Jasminku Brkan-Hrvačić će se održati 20. aprila 2023. godine u 08:00 sati u sali Gradskog vijeća Grada Konjica – navode iz Doma zdravlja Konjic.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Šmit: Vrijeme za usvajanje domaćih rješenja ističe

Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) pozdravio je inicijativu lokalnih političara da nastave svoju opredijeljenost za usvajanje zakona koji...

Još vijesti za vas