Petak, 1 prosinca, 2023

Veliki broj nesreća nije upozorenje: U BiH se prodaju vozačke dozvole, a da ljudi i ne izađu na ispit

Autor:N1

Statistika pokazuje da su vodeći uzroci nezgoda neprilagođena brzina i vožnja pod dejstvom alkohola. Građani poručuju da je na prvom mjestu, ipak, neobučenost vozača.

Preporučeno

Tragične posljedice na bh. cestama i ulicama sve su češće. Razloga je mnogo. Za sigurnost u saobraćaju veoma je važna obuka vozača, ali u BiH do vozačke dozvole je moguće i bez bilo kakve obuke i polaganja ispita. Kako opasnoj kriminaloj praksi stati ukraj?

Gotovo da ne prođe dan bez saobraćajne nezgode u Bosni i Hercegovini. Broj udesa raste iz dana u dan, a u tome se naročito ističe Kanton Sarajevo, o čemu svjedoče i naslovnice medija. Statistika pokazuje da su vodeći uzroci nezgoda neprilagođena brzina i vožnja pod dejstvom alkohola. Građani poručuju da je na prvom mjestu, ipak, neobučenost vozača.

Upravo se čita:  Meteorolog Sladić objavio novu prognozu: Koliko će snijega i gdje pasti u narednim danima

Do tog zaključka stigli su i nadležni. U toku je istraga protiv lica koja su, kako navode pojedini mediji, na teritoriji zvorničke regije, ali i opštine Tuzlanskog kantona, za određeni novčani iznos, kandidatima omogućili izdavanje vozačke dozvole, bez da su se kandidati pojavljivali na ispitima i praktičnom dijelu.

No, kako govori struka, ovo je tek kap u moru.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Voditeljica Merima Šemić-Prguda o napuštanju BiH: “Srce se slomi jer je to sve što vi jeste. I to je tužno. I ljuta sam, beskrajno”

Voditeljica Merima Šemić – Prguda nedavno je okrenula novi list i s porodicom napustila rodno Sarajevo i posao na...

Možda vas zanima i ovo