Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Veliki udarac za vozače: Ukinuti popusti, registracija vozila u dijelu BiH skuplja za oko 200 KM

Preporučeno

“Udruženje osiguravajućih kuća vratilo se na to da se zakon apsolutno mora primjenjivati i mora biti jednak za sve…”

Registracija vozila u bosanskohercegovačkom entitetu Republici Srpskoj drastično je poskupila jer su se osiguravajuća društva koja posluju na teritoriji ovog entiteta dogovorila da poštuju zakon i ukinu popuste.

U suštini, osiguravajuća društva više neće biti u mogućnosti da daju popuste kao što su besplatan tehnički pregled, vraćanje dijela novca itd po polisi od autodgovornosti, što praktično znači da će vlasnik prosječnog automobila koji nije imao prijavljene štete na vozilima, registraciju plaćati oko 200 KM skuplje.

Upravo se čita:  Udruženja žrtava: Kako Kahrimanović može tvrditi da zna na koji način su likvidirani Srebreničani?

“Udruženje osiguravajućih kuća vratilo se na to da se zakon apsolutno mora primjenjivati i mora biti jednak za sve. Tačno je da nema popusta prilikom registracije vozila. Zahtjevi Agencije za osiguranje, Ministarstva finansija i ostalih institucija je da više nema tih ilegalnih radnji”, rekao je za “Nezavisne” Bojan Popović, predsjednik Skupštine Udruženja društava za osiguranje Republike Srpske.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Majka šokirala na sudu, prikazali slike izgladnjelog sina (12)

Na trodnevnom suđenju, koje je danas počelo pred regionalnim sudom u Kremsu, u Austriji, majka koja je zlostavljala 12-godišnjeg...

Još vijesti za vas