Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Veliki ulov carinika na prelazu Stara Gradiška: I oni ostali u šoku

Preporučeno

Prilikom ulaska na carinsko područje Republike Hrvatske/ЕU, državljanin Republike Srbije nije izvršio obavezu prijave gotovine u iznosu od 333.000 KM.

Hrvatski carinici objavili su informaciju o velikom ulovu na graničnom prelazu Stara Gradiška zbog kojeg su čak i oni ostali u šoku.

Kako su saopštili, sve se dogodilo 4. jula 2024. kada su ovlašteni carinski službenici, na navedenom prelazu, spriječili pokušaj nezakonitog unosa ogromne hrpe para. Radi se o iznosu od 333.000 maraka.

Carinici su državljanina Srbije, postupajući prema ustaljenom scenariju, upitali ima li nešto da prijavi. Bilo je to dovoljno da se na njegovom licu primijeti tračak tajne koju skriva, a ubrzo se ta nelagoda zbog znatiželje carinika pokazala i opravdanom.

Upravo se čita:  Čekanje na medicinske preglede duže od godinu dana postalo je svakodnevnica za građane

Naime, prilikom ulaska na carinsko područje Republike Hrvatske/ЕU, državljanin Republike Srbije nije izvršio obavezu prijave gotovine u iznosu od 333.000 KM.

“Zbog počinjenja prekršaja iz članka 69. c Zakona o deviznom poslovanju izdat je prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 42.000,00 evra (82.220 KM)”, saopšteno je, prenosi ATV.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Gdje žive i čime se bave potomci bh. zvijezda: Djeca Dine Merlina završila prestižne univerzitete

Ko okusi život pod svjetlima reflektora uglavnom svoje nasljednike pokušava sačuvati daleko od očiju dijela javnosti koju zanima privatni...

Još vijesti za vas