Petak, 1 ožujka, 2024

“Vidjet ćemo je samo na slikama”: Iznenađujuća vremenska prognoza za Bosnu i Hercegovinu u narednom periodu

Preporučeno

Na Facebook stranici BH Meteo današnjoj objavom dodatno su razočarali ljubitelje snijega i zimskih radosti

Iako smo duboko zakoračili u decembar, u Bosni i Hercegovini danas bilježimo skoro pa proljetne temperature. U većem dijelu zemlje temperature su iznad 10 stepeni što svakako nije svojstveno vremenskom periodu u u kojem se nalazimo.

Na Facebook stranici BH Meteo današnjoj objavom dodatno su razočarali ljubitelje snijega i zimskih radosti, s obzirom da oni u narednom periodu ne prognoziraju obilnije snježne padavine u Bosni i Hercegovini. Njihovu objavu ovim putem prenosimo u cijelosti:

Upravo se čita:  Počinje sudski postupak Sebije Izetbegović protiv UNSA, iduće sedmice pripremno ročište

– Prava zima, veći minusi i obilne snježne padavine možemo gledati samo na slikama. Jačanjem zapadnih vjetrova preko Atlantika pokreće se zonala.

Sudbinu će nam krojiti duboke atlanstke ciklone koje će prema Evropi donositi toplu vazdušnu masu. Tako da osim kratkotrajnih i blažih zahlađenja kao do sada, ne nešto ozbiljnije po pitanju zime ćemo se načekati, napisano je na Facebook stranici BH Meteo.

Upravo se čita:  Elektroprivreda BiH: Na računima za struju dodatnih 7,50 KM

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

1. mart: Bosna i Hercegovina danas slavi Dan nezavisnosti

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine nacionalni je praznik koji se obilježava 1. marta svake godine, a kojim se proslavlja...

Još vijesti za vas