Subota, 22 lipnja, 2024

Vijeće ministara jednoglasno usvojilo Zakon o JMB!

Preporučeno

Vijeće ministara BiH jednoglasno je danas usvojilo izmjene i dopune Zakona o jedinstvenom matičnom broju, čiji je predlagač Ministarstvo civilnih poslova, saznaje Srna.

vijece ministaraPrema predloženom zakonu, Federacija BiH imat će pet registracionih područja, Republika Srpska tri, a Brčko distrikt će biti jedno područje.

Zakon o jedinstvenom matičnom broju Vijeće ministara je već dva puta slalo u parlamentarnu proceduru, gdje nije prolazio.

Upravo se čita:  Bećirović u Švicarskoj upozorio svjetske lidere: Proruske snage u BiH ugrožavaju mir

Zbog neusvajanja zakona o jedinstvenom matičnom broju u Sarajevu su prošlog mjeseca u više navrata organizovani protesti.

Vijeće ministara BiH u međuvremenu je usvojilo privremenu odluku, kako bi novorođene bebe imale matični broj dok zakon ne bude usvojen.

Prijedlogom zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju definirano je da jedinstveni matični brojevi izdani po dosadašnjim propisima ne podliježu promjeni.

Upravo se čita:  Neum pun turista: Za vikend se očekuje da bi mogao biti 100 posto popunjen

(Srna)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

‘Svekrva me nije voljela jer sam muslimanka, a drugi muž otjerao iz kuće’: Burni detalji iz života Selme Bajrami

Privatni život popularne folkerke privlačio je oduvijek veliku pažnju, pogotovo kad se saznalo da ima velike probleme sa bivšim...

Još vijesti za vas