Srijeda, 19 lipnja, 2024

Višković: Tražit ćemo da se svi predmeti iz vremena Debeveca vrate na ponovno odlučivanje

Preporučeno

Većina će njih reći da ne žele živjeti u takvoj zemlji“, kazao je Višković

Radovan Višković, premijer Republike srpske kazao je danas da će u petak od Vlade Rs-a tražiti da resorno ministarstvo donese odluku da svi predmeti koji su nastali u vrijeme dok je predsjednik Suda BiH bio Ranko Debevec, kao i bivši direktor OSA-e BiH Osman Mehmedagić budu poništeni i vraćeni na ponovno odlučivanje, jer očito da je bila sprega advokata, predsjednika Suda i direktora OSA-e.

Upravo se čita:  Policije Srbije i bh. entiteta RS-a danas potpisuju memorandum o saradnji: Srbija će stacionirati i jedan helikopter u Trebinju

„To se ne odnosi samo na pripadnike srpskog naroda, već svih. Ovo je počelo topiti vrh ledenog brijega i svima u BiH može biti bolje. Ovo je došlo vrijeme da se riješimo neustavnih institucijama, da rade šta hoće pojedinci unutar njih. A, pogotovu da to rade za veliki novac. Postavite sebi pitanje šta treba da očekuju građani jedne zemlje kada čuju da je uhapšen predsjednik Suda, direktor OSA-e i jedan od vodećih advokata.

Upravo se čita:  Premijer Nikšić: Ima prostora da se Federacija BiH dodatno zaduži

Većina će njih reći da ne žele živjeti u takvoj zemlji“, kazao je Višković te dodao:

„Kad bi sada ovdje mogao da se pojavi Petar Kočić imao bi materijala za Nobelovu nagradu. Ovdje vidite tolike nebuloze i gluposti, neutemeljene optužbe. Ali ipak je ovaj proces raspakovao mnoge stvari u ovoj instituciji“.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Drama u bh. gradu: Napao suprugu, ona ga teško pretukla i “istresla” pred Dom zdravlja

Četrdesetdevetogodišnji muškarac pronađen je rano jutros ispred Doma zdravlja u Bosanskoj Gradišci, a prema prvim rezultatima istrage, njemu je...

Još vijesti za vas