Subota, 22 lipnja, 2024

Višković: Ukidanje akciza na naftu moguće već od 1. aprila

Preporučeno

Višković je novinarima u parlamentu RS-a rekao da bi to značilo da će u tom momentu cijene nafte i benzina biti oko dvije KM po litri i da će to sigurno privući veći broj konzumenata iz okruženja.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da se nada da će Narodna skupština na današnjoj posebnoj sjednici prihvatiti inicijativu Vlade RS-a kako bi 24. marta, na zasjedanju Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, poslanici usvojili prijedlog NSRS i od 1. aprila BiH imala ukinute akcize na naftu i naftne derivate.

Upravo se čita:  Dodik današnji nestanak struje koristi za svoju propagandu: "I onda neko kaže da se bori za građane!"

On je novinarima u parlamentu RS-a rekao da bi to značilo da će u tom momentu cijene nafte i benzina biti oko dvije KM po litri i da će to sigurno privući veći broj konzumenata iz okruženja.

– Bojimo se i nestašice, redova, gužvi, a zašto bi mi finansirali i odricali se prihoda u korist nekih drugih. Svjesni smo toga i zato želimo da uradimo ovo kako smo predložili – istakao je Višković, prenosi Srna.

Upravo se čita:  Arnel Isak najavio pjesmu o svom ocu: "Armija Rame Isaka, čuvaće te Bosno Snaga naroda"

On je naglasio da za oba rješenja, koja je Vlada RS danas predložila parlamentu RS-a, postoji usaglašeno mišljenje sa Vladom Federacije BiH i sa premijerom FBiH Fadilom Novalićem.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Direktor Elektroprivrede BiH nema dobre vijesti: Ispadi, puput jučerašnjeg kolapsa, mogući su i ubuduće!

Neviđeni kolaps elektroenergetskog sistema - na dva sata paralizirana Bosna i Hercegovina, Crna Gora i dio Hrvatske... O uzrocima...

Još vijesti za vas