Nedjelja, 24 rujna, 2023

Višković: Ukidanje akciza na naftu moguće već od 1. aprila

Preporučeno

Višković je novinarima u parlamentu RS-a rekao da bi to značilo da će u tom momentu cijene nafte i benzina biti oko dvije KM po litri i da će to sigurno privući veći broj konzumenata iz okruženja.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da se nada da će Narodna skupština na današnjoj posebnoj sjednici prihvatiti inicijativu Vlade RS-a kako bi 24. marta, na zasjedanju Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, poslanici usvojili prijedlog NSRS i od 1. aprila BiH imala ukinute akcize na naftu i naftne derivate.

Upravo se čita:  Nakon napada na povratnike u entitetu RS poslanik SNSD-a tvrdi: Srbi u FBiH žive u težim uslovima nego Bošnjaci u RS

On je novinarima u parlamentu RS-a rekao da bi to značilo da će u tom momentu cijene nafte i benzina biti oko dvije KM po litri i da će to sigurno privući veći broj konzumenata iz okruženja.

– Bojimo se i nestašice, redova, gužvi, a zašto bi mi finansirali i odricali se prihoda u korist nekih drugih. Svjesni smo toga i zato želimo da uradimo ovo kako smo predložili – istakao je Višković, prenosi Srna.

Upravo se čita:  Advokat Adamović odgovorio: Evo kada će Dodik prvi put sjesti na optuženičku klupu

On je naglasio da za oba rješenja, koja je Vlada RS danas predložila parlamentu RS-a, postoji usaglašeno mišljenje sa Vladom Federacije BiH i sa premijerom FBiH Fadilom Novalićem.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Duge kolone vozila na izlazu iz BiH na pet graničnih prelaza

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne...

Možda vas zanima i ovo