Četvrtak, 29 veljače, 2024

Visočak ostvario američki san: Anel Bajtarević na lutriji dobio 20 miliona dolara

Preporučeno

Anel Bajtarević, rođen u Visokom 1986. godine, a koji od 1997. godine živi u SAD-u, 17. juna je postao milioner tako što je kupio tiket na čijem broju šest je stajao glavni dobitak u iznosu od 20.800.000 dolara.

a0b0d5037ca4d3c7446734d5cf6a2318
Foto: Visoko.co.ba

Ovaj Visočak danas živi u Čikagu gdje je završio osnovnu i srednju školu, nakon toga upisuje vojnu akademiju u državi Virdžinija. Roditelji, zbog rata u Iraku i Afganistanu, nisu bili za tu njegovu životnu odluku i pokreću porodični biznis 2008. godine u vlastitoj firmi “National Freight Lines INC. Chicago”.

Upravo se čita:  Dobre vijesti za poljoprivrednike: Isplaćene novčane podrške u FBiH

Iako je dobio glavni dobitak “20×20”, što mu narednih 20 godina garantuje 20.000 dolara sedmično, ovaj skromni Visočak nema namjeru da napusti pokrenuti biznis i kao dosta uspješan menadžer nastavit će živjeti kao i do sada.

Nakon što je potvrđen Anelov dobitak prodajno mjesto gdje je kupljen tiket u njegovu čast je organizovalo posebnu zabavu, a prema američkom zakonu i pravilima igre 208.000 dolara od ovog dobitka pripada upravo prodajnom mjestu gdje je i kupljen dobitni tiket.

Upravo se čita:  Neobična putanja: Izviđački avion ponovno leti iznad Bosne i Hercegovine

Kako saznajemo, prilikom kupovine tiketa Anel se dvoumio između dva ponuđena i na njegovu sreću izabrao je onaj pravi. Ovaj dobitak je izazvao veliku medijsku pažnju tamošnje javnosti, ali se Bajtarević odlučio za intervju samo na CLTV Chicago.

(Visoko.co.ba)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas