Utorak, 18 lipnja, 2024

Vlada FBiH: Četiri miliona KM za povećanje osnovnog kapitala u naftnim terminalima Federacije d.o.o. Ploče

Preporučeno

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenim novinama FBiH.

Vlada Federacije BiH je na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije donijela odluku kojom se dodjeljuju sredstava u iznosu od 4.000.000 KM, utvrđena u Budžetu FBiH za 2023. godinu ovom ministarstvu „Kapitalni transferi javnim preduzećima – OTF d.o.o. Sarajevo – za povećanje kapitala Naftni terminali Federacije d.o.o. Ploče“.

Sredstva će se koristiti u svrhu povećanja osnovnog kapitala u privrednom društvu Naftni terminali Federacije d.o.o. Ploče, a prema usvojenom Programu tehničko-tehnološke sanacije i modernizacije infrastrukture i Planom investicija za obnovu i rekonstrukciju infrastrukture NTF d.o.o. Ploče za 2023. godinu, a s ciljem potpune tehničko-tehnološke sanacije terminala i povećanja kapitala u ovom privrednom društvu.

Upravo se čita:  U Tuzli poginuo 33-godišnji radnik: Pao s krova, s visine od 11 metara

Vlada FBiH ovom odlukom zadužuje privredno društvo Operator – Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo za kontrolu namjenskog utroška dodijeljenih sredstava, te praćenje dinamičkog plana izvođenja investicija. Također, daje saglasnost privrednim društvima Operator – Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo i Naftni terminali Federacije d.o.o. Ploče za pokretanje postupka povećanja osnovnog kapitala pred nadležnim sudom.

Upravo se čita:  Naoružajte se strpljenjem: Kolone vozila na graničnim prelazima - "Najgore" je na ova tri

Ova privredna društva zadužuju se da putem Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije detaljno informiraju Vladu Federacije BiH o realizaciji aktivnosti iz ove odluke, u roku ne dužem od šest mjeseci od dana stupanja na snagu ove odluke. Za realizaciju ove odluke zadužuju se federalna ministarstva energije, rudarstva i industrije, te finansija, kao i Operator-Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo i Naftni terminali Federacije d.o.o. Ploče, svako u okviru svoje nadležnosti.

Upravo se čita:  Slučaj odavanja počasti u Kalinoviku, rodnom mjestu zločinca Mladića: Je li iko u OSBiH sankcionisan

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenim novinama FBiH.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Velike gužve na izlazu iz BiH, na ovim graničnim prijelazima se čeka najduže

Na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina i Deleuša duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz...

Još vijesti za vas