Srijeda, 24 srpnja, 2024

Vlada RS-a formirala radnu grupu za izradu “sporazuma o mirnom razdruživanju”

Preporučeno

"Zadatak ove radne grupe je da "sačini Prijedlog sporazuma o mirnom razdruživanju RS sa FBiH kojeg će Vlada RS predložiti Narodnoj skupštini RS", saopćeno je iz Biroa Vlade RS

Nakon što je predsjednik entiteta RS Milorad Dodik izjavio da će uskoro biti upućen ‘prijedlog o mirnom razdruživanju’, Vlada RS danas je imenovala Radnu grupu.

“Zadatak ove radne grupe je da “sačini Prijedlog sporazuma o mirnom razdruživanju RS sa FBiH kojeg će Vlada RS predložiti Narodnoj skupštini RS”, saopćeno je iz Biroa Vlade RS za odnose s javnošću.

Upravo se čita:  Isak: Brojni su primjeri policijske saradnje u regionu, neodgovorno je to predstavljati kao agresiju

U Radnu grupu za izradu “Sporazuma o mirnom razdruživanju RS i FBiH”, imenovani su Miloš Bukejlović, ministar pravde i potpredsjednik Vlade RS, Siniša Karan, ministar unutrašnjih poslova, Milimir Govedarica, pravobranilac RS, Lazar Stjepanović, pravni predstavnik RS, Jelena Pajić Baštinac, generalni sekretar u Kabinetu predsjednika RS, Dalibor Panić, generalni sekretar Vlade RS, Dragan Stanković, direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove i Goran Maričić, direktor Poreske uprave.

Upravo se čita:  Dodik priznao da sankcije djeluju: Ne možemo do novca kojeg RS ima u inostranstvu

Podsjećanja radi, ranije su stizala upozorenja iz Ambasade SAD, Delegacije EU i Ambasade Velike Britanije da RS može postojati samo kao entitet unutar BiH.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijena lampe koju je postavila Karić na Baščaršiji iznosi 19.750 KM + PDV

Svijetleća instalacija, odnosno Sarajevski dijamant, koji je izazvao burne reakcije u javnosti, zapravo je novi brend domaće firme Metallon...

Još vijesti za vas