Utorak, 25 lipnja, 2024

Vlasniku hotela “Jablanica” deset mjeseci zatvora zbog premlaćivanja radnice

Preporučeno

Amir Džafić, vlasnik hotela ”Jablanica”, optužen da je pretukao bivšu recepcionerku Enisu Klepo, priznao je 27. decembra krivicu pred Općinskim sudom u Konjicu.

Sud u Konjicu prvostepeno je osudio Amira Džafića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda Enisi Klepo na kaznu zatvora u trajanju od 10 mjeseci.

Optuženom će se u kaznu zatvora uračunati vrijeme provedeno u zatvoru, a optuženi je dužan platiti troškove medicinskog vještačenja.

Amir Džafić, vlasnik hotela ”Jablanica”, optužen da je pretukao bivšu recepcionerku Enisu Klepo, priznao je 27. decembra krivicu pred Općinskim sudom u Konjicu.

Upravo se čita:  Milorad Dodik i kćerka Gorica u duetu zapjevali: "Prokleta je Amerika"

“On je priznao sve navode iz optužnice. Postupak je danas završen. Saslušani su svjedoci i vještaci. Presuda će biti pročitana sutra (četvrtak, 28. decembra) u 14 sati”, kazao je jučer advokat Nermin Karalić, koji zastupa Džafića.

Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona je optužilo četrdesetčetverogodišnjeg vlasnika hotela “Jablanica”, na jugu BiH, da je 1. avgusta 2023. godine naveče uhvatio rukom za majicu Enisu Klepo, odvukao je u dio hotela koji nije bio pokriven kamerama, upućivao joj, kako se navodi, “pogrdne riječi” i pretukao.

Upravo se čita:  Vlada Federacije BiH povećava poticaje za poljoprivredu

Nakon napada je Klepo hospitalizirana u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, gdje su joj konstatovani prelom lijeve očne šupljine, otok i krvni podljevi gornjeg i donjeg kapka na oba oka, te krvarenje ispod konjuktive lijevog oka.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Je li moguća prosječna plata od 2.000 maraka?

Ekonomisti poput Zorana Pavlovića ističu da je potrebno resetovati ekonomski sistem kako bi se osiguralo da radna snaga dobije...

Još vijesti za vas