Subota, 20 srpnja, 2024

Vojnik EUFOR-a poginuo u nesreći tokom šetnje na Vlašiću

Preporučeno

"EUFOR želi iskoristiti ovo vrijeme da izrazi saučešće porodici, prijateljima i kolegama ovog vojnika u ovom teškom trenutku."

Komanda EUFOR-a saopćila je kako je vojnik koji je služio u misiji preminuo nakon nesreće koja se dogodila tokom šetnje na području Travnika.

“Dana 4. maja 2024. godine dvojica vojnika iz EUFOR-a šetali su u slobodno vrijeme na području Travnika kada se dogodila nesreća. Nakon što je EUFOR upozoren na ovo, helikopter EUFOR MEDEVAC raspoređen je na njihovu lokaciju. EUFOR MEDEVAC se tokom ove operacije suočio sa teškim terenom i vremenskim uslovima. Ljekar i bolničar su pružili pomoć povrijeđenom vojniku koji je, nažalost, na licu mjesta proglašen mrtvim”, navode.

Upravo se čita:  Tuga okovala BiH: Preminuo 32-godišnji doktor Rinad Zukić

“EUFOR želi iskoristiti ovo vrijeme da izrazi saučešće porodici, prijateljima i kolegama ovog vojnika u ovom teškom trenutku. Drugi vojnik, koji nije povrijeđen, također je evakuisan helikopterom EUFOR-a MEDEVAC. EUFOR će nastaviti pružati podršku svim potrebnim aranžmanima. EUFOR se također želi zahvaliti na medicinskoj ustanovi koja je pružila pomoć”, navodi se u saopćenju.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Svašta im pada na pamet: Iz BiH u Hrvatsku švercovao 38 kilograma živih rakova, pa zaradio krivičnu prijavu

Hrvatski državljanin (67) zaradio je krivičnu prijavu jer je u Hrvatsku unio oko 38 kilograma živih zaštićenih riječnih rakova...

Još vijesti za vas