Subota, 20 srpnja, 2024

“Vozač ga pitao gdje je tijelo, a ovaj mu rekao ‘to je moja briga, odradio sam šta je trebalo'”

Preporučeno

"Osumnjičeni su priznali krivicu i do detalja opisali svoje uloge, ali glavnosumnjičeni nije rekao gdje je sakrio tijelo navodeći da se ne sjeća i neće da govori“

Načelnik Uprave kriminalističke policije Srbije Ninoslav Cmolić izjavio je da će se danas ponovo pretražiti brojne lokacije kako bi se našlo tijelo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić, da će se pretresti i druga mjesta, kao i da se neće stati dok se u tome ne uspije.

„Ponovo ćemo pretresti njihove kuće i širu okolinu, septičke jame, groblje. Osumnjičeni su priznali krivicu i do detalja opisali svoje uloge, ali glavnosumnjičeni nije rekao gdje je sakrio tijelo navodeći da se ne sjeća i neće da govori“, rekao je Cmolić za TV Prva, navodeći da se priznanja osumnjičenih o tome šta se desilo, a koji su saslušani odvojeno, potpuno poklapaju.

Upravo se čita:  Tragedija kod Vrbasa: Beba se udavila u gumenom bazenu

Osumnjičeni za ubistvo djeteta u okolini Bora su tokom jučerašnjeg dana saslušani, objasio je Cmolić, ali nisu iznijeli neki novi podatak, već su ponovili ono što su već ranije ispričali – da su udarili malu Danku kolima, zaustavili se kod deponije, da su tu stavili njeno tijelo, ali da je suvozač kasnije došao i prebacio ga na drugo mjesto.

„Njihove izjave su da su oni dijete udarili, da je suvozač izašao iz vozila, podigao dijete sa poda, unio ga u zadnji dio automobila i nakon nekoliko metara su opet stali jer se navodno djevojčica probudila, izašao iz automobila, otvorio zadnji dio i ugušio je. To su njihove izjave. Nakon toga su otišli na deponiju, iznijeli tijelo i ostavili ga na toj deponiji“, rekao je Cmolić.

Upravo se čita:  Na Jadranu se plaća i do 260 eura kazne za najprimitivniju praksu na plaži: Odzvonilo bahatim turistima!

„Njih dvojica su poslije par dana o tome razgovarali, vozač ga je pitao gdje je tijelo ali mu je ovaj rekao ‘to je moja briga, odradio sam šta je trebalo’“, rekao je Cmolić, objasnivši da tako ni vozač ne zna gdje je to mjesto.

Cmolić je ispričao da su vrlo brzo obojica osumnjičenih testirani poligrafski, ali da su bili pod uticajem alkohola tako da su imali zakašnjele reakcije, pa nisu mogli odmah da ih zadrže u pritvoru, jer nije bilo dovoljno drugih indicija.

Upravo se čita:  Cijene smještaja u Hrvatskoj divljaju, turistička zajednica apeluje na iznajmljivače: Budite razumni

Do njih su došli, kako je objasnio Cmolić, jer su ta kola koja su vozila, uz još jedna, bila jedina koja su se zadržala na mjestu gdje je mala Danka udarena automobilom, kao i da se to desilo jako brzo nakon što se dijete udaljilo od majke.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Profesor Vedran Zubić protiv rudarenja: Njemačka ima najveće zalihe litija, ali će ugovor potpisati sa Srbijom

Olaf Scholz, njemački kancelar, dolazi u Srbiju s namjerom da ugovori rudarenje litija, što je prije dvije godine na...

Još vijesti za vas