Srijeda, 24 srpnja, 2024

Vozač iz BiH s 2,74 promila skrivio nesreću, pa vozio suprotnim smjerom autoceste

Preporučeno

Utvrđeno je da se radi o 57-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, koji je automobilom na mjestu gdje je lijeva saobraćajna traka zatvorena za saobraćaj zbog radova zbog neprilagođene brzine kretanja prednjim i bočnim dijelom vozila udario u niz saobraćajnih znakova.

Hrvatska policija danas je izvijestila o nesvakidašnjem događaju na autocesti A3. Kako navode u priopćenju, na području Nove Kapele, na sjevernoj traci autocesti A3, dogodila se saobraćajna nesreća nakon koje je sudionik pobjegao.

Naknadno ga je, izvijestila je policija, zaustavio djelatnik vučne službe te zadržao do dolaska policije. Utvrđeno je da se radi o 57-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, koji je automobilom na mjestu gdje je lijeva saobraćajna traka zatvorena za saobraćaj zbog radova zbog neprilagođene brzine kretanja prednjim i bočnim dijelom vozila udario u niz saobraćajnih znakova.

Upravo se čita:  Drama na nebu iznad Hrvatske, dignuti MiG-ovi

Potom je napustio mjesto događaja te se prije zaustavljanja kretao oko 300 metara suprotnim smjerom autoceste, navela je policija, dodajući kako je alkotestom u vozačevu organizmu očitana koncentracija alkohola od 2,74 promila.

Policijski službenici su 57-godišnjaka zadržali u policiji na otrježnjenju te protiv njega podnijeli optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja, zaključuje se u priopćenju.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijena lampe koju je postavila Karić na Baščaršiji iznosi 19.750 KM + PDV

Svijetleća instalacija, odnosno Sarajevski dijamant, koji je izazvao burne reakcije u javnosti, zapravo je novi brend domaće firme Metallon...

Još vijesti za vas