Četvrtak, 18 travnja, 2024

Vozač iz Bosne i Hercegovine pokušao prenijeti 32.500 eura gotovog novca preko hrvatske granice

Preporučeno

Je li novac bio namijenjen stanovitoj Arneji, Skoku i Emiru čija su se imena rukom ispisana našla na kutijici u kojoj se, inače, nalaze diskovi za protetiku ili su, pak, oni pošiljatelji novca nije poznato

Kad je vozač teretnog vozila bosanskohercegovačkih oznaka stigao na granični prijelaz Stara Gradiška, mislio je da je dobro sakrio na desetke hiljada eura. Ali, bio je u krivu.

Provodeći pojačane mjere nadzora, brodski carinici su temeljito pregledali vozilo BiH državljanina a poseban fokus je bio na priključnom vozilu teretnjaka. Jer između prijavljene robe pronađeno je skriveno 22.800 eura.

Upravo se čita:  Ovo je Albanka koja je vozila BMW 170 km/h i usmrtila brata i sestru iz Gradca

Bilo je to dovoljno da zavire i u jaknu vozača te su u džepu njegove jakne pronašli novčanik sa još 9.700 eura.

A obzirom da prilikom ulaska u carinsko područje Europske unije nije ispunio obavezni formular o prijenosu 32.500 eura gotovine već se pravio mutav, izdan mu je prekršajni nalog težak 12.000 eura jer se ogriješio o članak 69a. Zakona o deviznom poslovanju vozača zbog pokušaja nezakonitog unosa gotovine.

Upravo se čita:  Vučić: Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od Drugog svjetskog rata

Je li novac bio namijenjen stanovitoj Arneji, Skoku i Emiru čija su se imena rukom ispisana našla na kutijici u kojoj se, inače, nalaze diskovi za protetiku ili su, pak, oni pošiljatelji novca nije poznato, no s njima će se razračunati u konačnici vozač BiH teretnjaka.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Otac maloljetnika koji je ustrijeljen u Starom Gradu nudi 10 hiljada eura za informacije o napadaču

Hilmija Garibović, čiji je maloljetni sin prije mjesec dana bio meta pucnjave u Starom Gradu, danas je ponudio nagradu...

Još vijesti za vas