Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Vozači u BiH ogorčeni: Za 1 KM dobijemo manje sekundi za pranje vozila

Preporučeno

Već neko vrijeme samouslužne praonice su popularne među sugrađanima. Ubaciš novac u aparat, pa sam odlučuješ koliko i kako ćeš prati automobil.

Ali, ono što je negativno iznenadilo vozače je da za isti novac sada dobiju manje sekundi za pranje.

Nameće se logično pitanje – zašto. Jer u moru poskupljenja unazad nekoliko mjeseci, za sada nisu poskupili ni voda, ni struja koji su osnova za pružanje ove usluge.

Upravo se čita:  Ponovo se oglasio Fikret Hodžić i najavio nastavak borbe: 'To što sam osuđen, ne znači da sam kriv'

Sagovornici Srpskainfo kažu da su prije dva mjeseca za jednu marku mogli da koriste 120 sekundi aparate za pranje, za vodu, pjenu i vosak. Sada za tu istu cijenu te aparate mogu da koriste samo 80 sekundi, što nije dovoljno da se auto čestito opere, čak i ako imate malo auto.

“Vozim veće auto, i za svaku od ovih radnji sada moram da ubacim po dvije marke, jer mi 80 sekundi nije dovoljno. Zato me sada pranje košta duplo skuplje nego prije koji mjesec”, kaže sagovornik.

Upravo se čita:  Troje mladih sletjelo u Bosnu kod Visokog, brzom intervencijom hitnih službi su spašeni

Vozači ističu da je poskupilo i pranje u klasičnim auto praonicama. U većini njih, kažu sagovornici spomenutog medija, kompletno pranje košta 15 KM, a za veće automobile čak 18 maraka.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Majka šokirala na sudu, prikazali slike izgladnjelog sina (12)

Na trodnevnom suđenju, koje je danas počelo pred regionalnim sudom u Kremsu, u Austriji, majka koja je zlostavljala 12-godišnjeg...

Još vijesti za vas