Srijeda, 17 travnja, 2024

Vozio bez položene vozačke, ima 22.678 KM neplaćenih kazni: Sarajevska policija mu oduzela automobil

Preporučeno

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 22.678,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja"

Sarajevska policija oduzela je 10. marta automobil Fiat Punto od vozača koji je imao dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 22.678,00 KM.

“Dana 10.03.2024. godine u 11,00 sati u ulici Hifzi Bjelevca, općina Ilidža, policijski službenici PU Ilidža su kontrolisali putničko motorno vozilo Fiat Punto, kojim je bez položenog vozačkog ispita upravljao M.M., rođen 1999. godine u Tuzli, nastanjen u Lukavcu.

Upravo se čita:  Prognoza nije obećavajuća: “Zima” u aprilu će potrajati, evo kada stiže stabilizacija

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 22.678,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja”, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Meteorolog Bakir Krajinović objavio prognozu za cijeli april

Od jutarnjih sati snijeg je prekrio našu zemlju. Iako smo se nadali da je zima prošla, jutros nam je...

Još vijesti za vas