Srijeda, 21 veljače, 2024

Vreće brašna kao brana ispred restorana u Tešnju: ‘Uradili smo to u napadu panike’

Preporučeno

– U napadu panike tako smo reagirali i stavili vreće brašna da spasimo i uposlenike, objekat i goste jer nemamo zaštitu od države, kazala je jedna od uposlenica restorana

Veliko nevrijeme večeras, 10. juna, pogodilo je dijelove Bosne i Hercegovine. U Tešnju je nevrijeme uzrokovalo bujice u centru grada, brojni objekti su poplavljeni.

Društvenim mrežama kruži fotografija brane ispred ugostiteljskog objekta napravljene od vreća brašna.

Upravo se čita:  Odbrana Fikreta Hodžića Ustavnom sudu BiH uputila apelaciju: Povrijeđeno mu pravo na pravično suđenje

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je restoran “Haustor” ispred kojeg se nalaze vreće brašna. Pokušali smo dobiti vlasnika, ali jedna od uposlenica nam je kazala kako je vani i bori se da zaštiti objekat od vode.

FOTO: Facebook: ‘Brana’ ispred restorana u Tešnju

“Nije tu. Spašava objekat od poplava. U napadu panike tako smo reagirali i stavili vreće brašna da spasimo i uposlenike, objekat i goste jer nemamo zaštitu od države, kazala je jedna od uposlenica restorana “Haustor” za portal Radiosarajevo.ba.

Upravo se čita:  Rusmir Isak ručao sa zatvorenicima kako bi provjerio kvalitet hrane

Podsjetimo, poplave su zahvatile još nekoliko bh. gradova. U općini Čelić je poplavljeno više od 400 kuća i stambenih objekata. Načelnik Općine Čelić Admir Hrustanović izjavio je za BHRT kako je izvjesno da će biti proglašeno stanje prirodne nepogode.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Poslodavci u FBiH insistiraju na zakonu o zapošljavanju stranaca, ali i da se “srede” evidencije nezaposlenih

Na sastanku predstavnika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Udruženja poslodavaca FBiH koji je održan danas u Sarajevu, zaključeno...

Još vijesti za vas